Afganistan İslam Emirliği yönetimi üç yılda 400 sağlık merkezi açılışı gerçekleştirdi

Afganistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, İslam Emirliği'nin iktidara gelmesinden bu yana ülke çapında 400 sağlık merkezinin hizmete girdiğini açıkladı.

Afganistan İslam Emirliği yönetimi üç yılda 400 sağlık merkezi açılışı gerçekleştirdi

Afganistan İslam Emirliği hükümeti, yaptırımlar, ülke varlıklarının dondurulmuş olması ve kısıtlı imkanlara rağmen ülkeyi sosyo-ekonomik olarak kalkındıracak projeler yürütmeye devam ediyor.

İşgalin bitirildiği son 3 yıl içinde ülke çapında 400 sağlık merkezi açıldı.

Sağlık Bakanlığın Dış İletişim Müdürü Abdullah, tıp öğrencileri için düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada,"Yaklaşık 400 binanın açılışını yaptık ve bunlar hizmet veriyor" ifadelerini kullandı.

Ayrıca gezici sağlık ekipleri kurularak, ülke genelinde en ücra yerlere kadar ücretsiz sağlık hizmeti ulaştırmak için yoğun çaba harcandığına vurgu yapan Abdullah, birçok bölgenin halen sağlık merkezlerinden mahrum olduğunu bu konu üzerinde de çalışmaya devam edildiğini belirtti.

Aynı zamanda etkinliğe katılan bazı öğretim görevlileri ise gençleri ülkede kalmaya ve çeşitli alanlarda eğitimlerini ilerletmeye çağırdı.

2021 yılında 20 yıl süren ve emperyalist ABD'nin başını çektiği küresel koalisyonun işgaline son veren Afganistan İslam Emirliği yönetimi ülkede istihdam alanı oluşturabilecek projelerle yol ve altyapı geliştirmelerine odaklanmış durumda.