Bangladeş'te sel felaketinde ölü sayısı 67'ye yükseldi

Bangladeş'te ülkenin bazı bölgelerinde çoğunlukla akarsuların taşması sonucu meydana gelen sel felaketinde ölenlerin sayısı 67'ye yükseldi.

Bangladeş'te sel felaketinde ölü sayısı 67'ye yükseldi

Bangladeş'in afet müdahale ajansı pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkenin bazı bölgelerinde çoğunlukla yukarı akarsuların taşması sonucu meydana gelen

Afet Yönetimi ve Yardım Bakanlığı'na bağlı Ulusal Afet Müdahale Koordinasyon Merkezi tarafından açıklanan yeni verilere göre, sel felaketinde ölenlerin sayısı 6'sı kadın, 18'i çocuk olmak üzere 67'ye yükseldi.

Ülkenin güneydoğusundaki Feni, Cumilla ve Noakhali, haftalardır devam eden ve benzeri görülmemiş sel felaketinde şu ana kadar 54 kişinin hayatını kaybetmesiyle en çok etkilenen bölgeler oldu.

Ülkenin 64 bölgesinden 11'ini vuran ve can, mal ve ekili alanlara büyük zarar veren sel sularından yaklaşık 6 milyon kişi etkilendi.

Son verilere göre, güneydoğu ve kuzeydoğu ilçelerinde sel sularından etkilenen 605 bin 767 kişi hâlâ mahsur kaldı.

Öte yandan güneydoğudaki bazı ilçelerde sel sularının etkilenen bölgelerden çekilmeye başlamasıyla sel durumlarının iyileştiği bildiriliyor.

Yetkililer, kurtarma operasyonları yürütmek, yardım malzemeleri dağıtmak ve selden etkilenen insanların sığındığı merkezleri denetlemek için afet müdahale ekipleri gönderdi.