Yemen'de savaşın acı bilançosu: 5 bin 700 çocuk hayatını kaybetti

BAE ve Suudi Arabistan'ın savaş siyaseti nedeniyle Yemenli çocukların bir felaket yaşadığı, savaşın başlamasından bu yana yaklaşık 5 bin 700 çocuğun hayatını kaybettiği açıklandı.

Yemen'de savaşın acı bilançosu: 5 bin 700 çocuk hayatını kaybetti

Cenevre merkezli İnsan Hakları ve Özgürlükleri Örgütü (SAM), Yemen'de savaşın başlamasından bu yana 5 bin 700 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

20 Kasım Dünya Çocuk Günü münasebetiyle SAM'dan yapılan yazılı açıklamada, Yemen'de 6 yıldır devam eden savaşta 5 bin 700 çocuğun öldürüldüğü, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) savaş siyaseti nedeniyle Yemenli çocukların bir felaket yaşadığı aktarıldı.

Yemen'de 30 bin çocuğun savaş halindeki tarafların ihlallerine maruz kaldığı kaydedilen açıklamada, hedef gözetmeksizin düzenlenen bombardımanlar ve okulların askeri amaçlarla kullanılması sebebiyle yaklaşık 2 milyon çocuğun okula gidemediğine işaret edildi.

Açıklamada, sadece Taiz kentinde 1000 çocuğun hayatını kaybettiği ve yaklaşık 4 bin çocuğun yaralandığı aktarıldı.

Çocuklara yapılan tüm ihlallerin kınandığı açıklamada, Birleşmiş Milletlere (BM) bu tür saldırıları yapan tüm tarafların kara listeye alınması çağrısında bulunuldu.

BM'ye göre dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, nüfusun yüzde 80'i insani yardım ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

AA