Yemen'de El-Kaide, BAE destekli Güney Geçiş Konseyi'ne saldırdı: Tabur Komutanı ve 21 kişi öldü

Yemen'in güneyindeki Ebyen'de El-Kaide'nin düzenlediği saldırıda, BAE destekli Güney Geçiş Konseyi'ne (GGK) bağlı Hizam Emni güçlerinden bir komutanın da aralarında olduğu 21 kişinin öldüğü belirtildi.

Yemen'de El-Kaide, BAE destekli Güney Geçiş Konseyi'ne saldırdı: Tabur Komutanı ve 21 kişi öldü

Hizam Emni güçlerinin Twitter hesabından art arda yaptığı açıklamalarda, El Kaide militanlarının Ebyen'in Ahvar ilçesinde Hizam Emni'ye ait güvenlik noktasına silahlı saldırı düzenlediği ifade edildi.

Hizam Emni güçlerinin saldırıya karşılık verdiği kaydedilen açıklamada, çıkan çatışmada Hizam Emni güçlerinden 1.Tugayındaki 1.Tabur Komutanı Yasir Şai ile beraberindeki birkaç kişinin öldüğü, güvenlik noktasındaki çok sayıdaki personelin yaralandığı aktarıldı.

Komutan dışında ölen ve yaralananların sayısına ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada ayrıca El Kaide mensubu 6 militanın da yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

Ahvar Hastanesi Genel Müdürü Ahmed el-Medahdah ise yaptığı açıklamada, komutanın da aralarında olduğu Hizam Emni güçlerinden ölenlerin sayısının 21'e yükseldiğini söyledi.

Ebyen ilinde askeri karargahlar ve güvenlik noktaları sık sık saldırılara maruz kalıyor. Söz konusu saldırılardan genellikle Ebyen'in merkezi Zencibar'ın doğusunda yer alan Ahvar ve El-Mahfed ilçelerine yakın dağlık bölgelerde faaliyet gösterdiği belirtilen El Kaide militanları sorumlu tutuluyor.