Siyonist çete yüzlerce çocuğu esir aldı

Siyonist işgalciler, her yıl olduğu gibi 2021 yılında da yüzlerce Filistinli çocuğu esir aldı. Neredeyse her gün Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenleyen işgalci çetenin 2021 yılında çocuklara yönelik şiddet politikasını da belirgin şekilde artırdığı ortaya çıktı. Filistin Esir Araştırmaları Merkezi'nin verilerine göre 2021 yılı içinde esir alınan çocuk sayısının 1266'ya ulaştığı açıklandı.

Siyonist çete yüzlerce çocuğu esir aldı

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi, siyonist işgal rejiminin 2021 yılında çocuklara yönelik şiddet politikasını belirgin şekilde artırdığını açıkladı.

Geçen yıl binlerce çocuğa şiddet uygulandığını ve esir alınan çocukların sayısında 2020 yılına nispetle yüzde 100'den fazla artış olduğunu belirten Filistin Esir Araştırmaları Merkezi, 2020 yılında 600 çocuk esir alınırken 2021 yılı içinde esir alınan çocuk sayısının 1266'ya ulaştığını vurguladı.

Merkez, yaptığı basın açıklamasında, siyonist işgal rejiminin gerek esir alma esnasında ve gerekse sorgulama merkezlerinde çocuk yaştakilere yönelik şiddet ve işkence uygulamalarında da büyük artış olduğuna dikkat çekti.

Merkez'in müdürü araştırmacı Riyad El-Eşkar, siyonist işgal rejiminin çocuklara yönelik şiddet uygulamalarının, çocukların direnişe destek vermelerini engelleme, böylece korkak ve güçsüz bir nesil yetişmesini sağlama amacı taşıdığını ifade etti.

İşgal rejiminin çocukların geleceklerini yıkmayı amaçladığını da belirten El-Eşkar, çocuk yaştaki esirlerin çoğunun hasta ve özel ihtiyaçlı kimseler olduğunu, çocuk esirler arasında öğrencilerin de bulunduğunu ifade etti. 

Geçtiğimiz günlerde, Filistinli Esir Aileleri Ulusal Birliğinin hazırlayıp sunduğu raporun paylaşılan sonuçlarına göre işgalci siyonist rejimin 2021 yılında gerçekleştirmiş olduğu saldırılar sonucu da 79'u çocuk, 69'u kadın olmak üzere 357 Filistinliyi şehid ettiği açıklanmıştı.