Washington Post: İki haftada 50 bin İsrailli BAE’yi ziyaret etti

Washington Post'ta yayımlanan raporda, koronavirüs salgınına yakalanma riski ve silahlı saldırı ihtimaline dair uyarılara rağmen son iki haftada 50 binden fazla İsraillinin, işbirlikçi BAE’yi ziyaret ettiği ifade edildi.

Washington Post: İki haftada 50 bin İsrailli BAE’yi ziyaret etti

ABD'de yayın yapan Washington Post gazetesinde yer alan bilgilere göre, ilişkileri normalleştirme anlaşmalarının imzalanmasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İşgalci İsrail arasında başlatılan ticari uçuşlar kapsamında on binlerce İsrail vatandaşı BAE’yi ziyaret etti.

ABD’li gazete, İşgalci İsrail’le normalleşme sürecini başlatan ve ardından bazı Körfez ülkelerini de kuyruğuna takan BAE’de, normalleşme yansımalarının çok bariz bir şekilde görüldüğünü, ticari AVM ve işyerlerinin yanı sıra çarşı sokaklarında ve sahillerde İbranice konuşmaları sıklıkla duymanın mümkün olduğunu belirtti.

ABD gazetesinde yayımlanan raporda, koronavirüs salgınına yakalanma riski ve terör eylemlerine dair uyarılara rağmen son iki haftada 50 binden fazla İsraillinin, işbirlikçi BAE’yi ziyaret ettiği ifade edildi.

Raporda ayrıca, İsrail’in turizm yetkililerinin, İbrani takvimine göre Kislev ayının 25’inde başlayan ve sekiz gün süren Hanuka Bayramı’nın son günü olan 18 Aralık’a kadar işgal altındaki Filistin topraklarını ziyaret edenlerin sayısının 70 bine ulaşmasını beklediği kaydedildi.

Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde BAE ile Bahreyn vatandaşı bir heyet, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescidi Aksa'nın güneybatısında yer alan Burak (Ağlama) Duvarı'nda düzenlenen Yahudi ayinine katılmıştı.

Palinfo