Umut Kervanı, Ramazan ayında yurtdışında birçok ülkeye yardım ulaştırdı

Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde mazlum ve muhtaçlara umut olmaya devam eden Umut Kervanı, yurtdışında birçok ülkede ramazan yardımında bulundu.

"Hayat Birlikte Güzel" sloganıyla Ramazan ayına yaklaşık bir hafta kala "2020 Ramazan Programı" çerçevesinde yurt içi ve yurt dışında yardım çalışmalarına başlayan umut kervanı, binlerce mağdur ve muhtaca ulaştı.

Coronavirus salgını sebebiyle bu yıl yardımlarının büyük bir kısmını Türkiye’de dağıtan Umut Kervanı, afet, savaş ve açlıkla gündeme gelen mağdur ülkelerde de yardım çalışması yapmayı ihmal etmedi.

Ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında; Filistin, Arakan, Yemen, Somali, Çad, Gana, Bangladeş, Mali ve Afganistan gibi mağdur ülkelerde binlerce aileye gıda yardımında bulunup iftar programları düzenledi.


"Hayırseverlerin desteğiyle projelerimizi gerçekleştirdik"

Yaptıkları Ramazan yardımları hakkında İLKHA'ya değerlendirmede bulunan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Umut Kervanı olarak yurt içinde ve yurt dışında muhtaçlara ulaşmak için birçok ülkede hayırseverlerimizden gelen yardımları muhtaçlara ulaştırdık. Bu kapsamda; dünyanın birçok ülkesinde zor durumda olan kardeşlerimizin yardım çığlığına ses vererek yardımlarımızı ulaştırdık. Özellikle göz önünde bulundurduğumuz durum birinci derece yardıma muhtaç olan ülkeler oldu. Somali başta olmak üzere birçok Afrika ülkesinde, Bangladeş ve Arakan kamplarında, Filistin'de, abluka altında olan Gazze'de, açlık ve salgın hastalık nedeniyle her gün 100'lerce kişinin hayatını kaybettiği Yemen'de, savaş sebebiyle yoksul duruma düşen Afganistanlı kardeşlerimize başta gıda kolisi olmak üzere, sıcak aş dağıtımı, yetim ve muhtaç çocuklara bayramlık projelerini gerçekleştirdik." dedi.

Yaptıkları çalışmaları Umut Kervanı'na sadaka, zekât ve fitrelerini ulaştıran hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Kurtaran, bu süreçte yardım ulaştıran tüm hayırseverlere vakıf adına teşekkür etti.

Nice muhtaç ve yetimin umutla kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini hatırlatan Kurtaran, daha çok muhtaca ulaşmak ve onların elinden tutmak için hayırseverlerden destek beklediklerini ifade etti.

Yardım çalışmalarının yurt içi ve Yurt dışında kesintiye uğramadan devam edeceğini söyleyen Kurtaran, Ramazan ayının son günlerinde hayırseverlere olan çağrısını yineleyerek sadaka, zekât ve fitrelerini vakfa ulaştırmalarını talep etti.

İLKHA