Türkiye halkı Filistin'e destek için meydanlara akın etti

Siyonist terör rejiminin Gazzeye yönelik barbarca saldırılarına İslam ümmetinden tepkiler devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanında Gazze ile dayanışma ve Filistin direnişe destek olmak için on binlerce kişi meydanlara akın etti. Gösterilerde işgalci terör rejimine lanet yağdı.

Türkiye halkı Filistin'e destek için meydanlara akın etti

HÜDA PAR'dan "Aksa Tufanı Operasyonu"na destek amaçlı kitlesel basın açıklaması 

HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı, Mescid-i Aksa davası için mücadele veren Filistinli Müslümanların, siyonist çetelerin vahşet ve zulümlerine karşı ‘Aksa Tufanı’ adıyla başlattıkları operasyona destek amacıyla, yatsı namazına müteakip Ankara Hacı Bayram Veli Camii avlusunda kitlesel basın açıklaması yaparak, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanında olduklarını açıkladı.

Basın açıklamasına HÜDA PAR Milletvekilleri Şehzade Demir ve Serkan Ramanlı’nın yanı sıra siyasi parti ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açıklama öncesi HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, kısa bir konuşma yaptı. 
‘Aksa Tufanı’ adıyla başlatılan operasyona desteklediklerini belirten Demir, "Bugün Filistin'de Kudüs davası için izzetli bir duruş ortaya koyan aziz kardeşlerimizi de aynı şekilde selamlıyorum. Allah Teâlâ onların zaferini mübarek eylesin. Onların zaferlerini Kudüs'ün özgürlüğüne vesile kılsın. Onların zaferini, siyonizmin mağlubiyetini ve Filistin topraklarını tamamen terk etmelerine vesile olsun. Bir kez daha anlaşılmıştır ki Kudüs tam anlamıyla azat olmadan, özgür olmadan İslam ümmetine hayır, huzur, barış ve selamet yoktur. Kudüs azat olmayana kadar Müslümanlara rahatlık yoktur. Bu nedenle İslam ümmetinin rahata kavuşması, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin ve gücün tesis edebilmesi için muhakkak Kudüs özgür olmalı, siyonizm Filistin topraklarından defolup gitmelidir. Bu vesileyle ben Yahudilere de bir mesaj vermek istiyorum. Onlar da bugünkü zafer ile bir kez daha anlamışlardır ki, hiçbir zaman çocuklarımız, torunlarımız, torunlarımızın torunları sağ olduğu müddetçe hiçbir zaman Filistin toprakları onlara vatan olmayacaktır. Bu nedenle kendilerinin de barışa kavuşabilmesi, dünyanın da huzur ve barışa kavuşabilmesi için bir an önce geldikleri yerleri dönsünler, topraklarımızdan ellerini çeksinler. Yoksa asla orası onlara vatan olmayacaktır." dedi. 

Diyarbakır'da halk Filistin direnişine destek için bir araya geldi 

Diyarbakır'da HÜDA PAR İl Gençlik Kollarının öncülüğünde halk, 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda (Parkorman) bir araya gelerek Filistin direnişine desteklerini sundu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda sık sık Filistin için sloganlar atıldı, Filistin direnişini destekleyen pankartlar açıldı. Özlem Ajans sanatçıları da Filistin ve HAMAS'a ithafen bestelenen ezgi ve marşlar seslendirdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından programa katılan Gazze'deki Yemen Kudüs müessesesi yetkililerinden Ahmed Harare, bir konuşma yaptı. Harare'nin konuşmasının ardından HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, basın açıklamasını okudu.

Açıklamasına, "Zulmedenler hangi akıbete uğrayacaklarını görecekler. (Şuara/227)" ayetine atıfta bulunarak başlayan Turgut, bir asırdan uzun bir süredir siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliamın devam ettiğini belirtti.

Turgut, "Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistler, her geçen gün işgali genişletmekte, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte, bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam alemine meydan okumaktadır." dedi. 

Mardin’de STK’lar "Filistin için Duaya" durdu 

Tüm yurtta olduğu gibi Mardin merkezde de, başlatılan operasyon ve mücahitlerin başarıları için dua edildi.

Şakir Nuhoğlu Camii'nde kılınan yatsı namazının ardından halk, cami önünde toplandı.

Basın açıklamasına; STK’ların temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Siirt'te Filistin'e destek amacıyla "Fetih Yürüyüşü" düzenlendi 

Halid bin Velid Camii'nde kılınan yatsı namazı sonrasında cami avlusunda toplanan Siirtli vatandaşlar, yüz yıla yakın süredir İslam topraklarını işgal ederek, kadın, yaşlı, çocuk demeden katlederek, habis bir kanser gibi büyüyen siyonist işgal rejimi, hem telin edildi hem de Filistinli Müslümanlara destek açıklamasında bulunuldu.

Anadolu Gençlik Derneğinin hazırlamış olduğu basın açıklamasını ÖĞ-DER Şube Başkanı Murat Kalkan okudu. Açıklamaya HÜDA PAR İl Başkanı Abdulhakim Tekin'in yanı sıra STK temsilcilerinin başkanları da hazır bulundu. Açıklama okunurken sık sık tekbirler getirildi ve Filistin'e destek sloganları atıldı.

Diyarbakırlılar: Artık kıyama geçtiğimizi hissettirmeliyiz 

Başlatılan "Aksa Tufanı" operasyonu haberini aldığında gururlandığını dile getiren Mahmut Kılıçarslan, "İlk kez Müslümanlar israile karşı birleşip taarruza geçti. Uzun zamandır hep savunmadaydık. Şu an medya israili mazlum göstermeye çalışıyor, yıllarca Müslümanlara ve Filistin'e yapılanları göz ardı ettiler. Müslüman Filistin halkı şu an intikamını alıyor." şeklinde konuştu.

Mahmut Özdemir ise "Sabah uyandığımda haberdar oldum, mutlu olduk. Büyük ihtimalle Siyonistlerde böyle bir şey tahmin edemiyordu. Demek ki oradaki Müslümanlar daha önceden böyle bir hazırlık içerisine girmişler ve orada siyonistlere ağır bir darbe vurdular. Siyonistlerde çok şaşkın durumdalar, zillet içerisine düştüler. Ayette de belirtildiği gibi Müslümanlar izzetlerini koruyor." diye belirtti.

Terör şebekesinin Müslümanlara yönelik bir daha zulüm yapmasına kesinlikle fırsat verilmemesi gerektiğine vurgu yapan Necim Doğan, "Onların yaptıkları zulümleri her gün görüyoruz. Onlara karşı başlatılan bu harekâtı haklı görüyoruz. İnşallah zafer Müslümanlarındır. Şu an nasıl bir destek sunulması gerekiyorsa o desteği vermeli, ne gerekiyorsa yapmalıyız. Artık onların memeliyiz." dedi.

"Böyle bir zaferi bizlere nasip ettiği için Rabbime binlerce kez şükürler olsun"

"Allah israiloğullarını kahru perişan etsin, Müslümanlara zafer versin" diyerek dilinden dualarını eksik etmeyen Salih Çelik, "Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Allah'tan yardım istiyoruz.  Devletler uykuda, maddiyata dalmışlar, Müslümanlara hiçbir katkıları yok." ifadelerine yer verdi.

Gerek alanlarda gerekse sosyal medya platformlarında başlatılan kıyama destek verilmesi gerektiğini söyleyen Aleyna Müjde ise şunları dile getirdi:

"Çok şükür bugünlere gelebildik, artık kıyamı görebiliyoruz. Ümmetin sözle değil icraate geçmesini istiyoruz. Sosyal medyalar boşuna değil, gerekli ilgi gösterilmeli, kıyama geçtiğimizi hissettirmeliyiz."

BU süreçte özellikle Müslümanların yek vücut olması gerektiğine dikkat çeken Reyhan Nehir, "İlk duyduğum andan beri gözlerim dolmuş. Uzun zamandır beklediğim bir şeydi. Böyle bir zaferi bizlere nasip ettiği için Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Müslümanlar hep beraber ayağa kalkmalı ve biri sustuğunda öteki onun suskunluğunu gidermeli. Hiçbir Müslümanın bu kıyamda sessiz kalmaması, herkesin bir ruh ve beden gibi ayakta olması gerekir." dedi.