İdlib'de çöken harabe evde anne ve 3 çocuğu hayatını kaybetti

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde bombardımanlardan zarar görmüş harabe 2 katılı e bir evin çökmesi sonucu, anne ve 3 çocuğu hayatını kaybetti.

İdlib'de çöken harabe evde anne ve 3 çocuğu hayatını kaybetti

İdlib Sivil Savunma ekibi tarafından yapılan açıklamada, İdlib'in güneyindeki Korin köyünde bulunan 2 katlı harabe bir evin çökmesi sonucu, anne ve 3 çocuğunun hayatını kaybettiğini söyledi.

Yapılan bombalı saldırılar sonucu evde ağır hasarlar oluştuğu aktarılırken, enkazın altından ağır yaralı kurtarılan baba ve 3 çocuğun ise çevredeki hastaneye kaldırıldığını belirtti.

İdlib'de Baas rejimi ve Rusya'nın, sivil yerleşim yerlerini ağır silahlarla bombalaması nedeniyle çoğu ev kullanılamaz hale gelirken bir çok evde de büyük çatlaklar oluştuğu ve yıkılma tehlikesine rağmen insanların evlerde yaşamak zorunda kaldığı belirtiliyor.

Yine bölgede çadır kentlerde yaşayan onbinlerce İdlib'li zorlu şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Hava sıcaklıklarının eksi derecelere düştüğü gece vakitlerinde donma tehlikesi geçiren insanlar yoğun yağışlar sebebiylede su baskınlarıyla mücadele ediyor. 

Geçtiğimiz haftalarda yoğun kar yağışı yüzünden yaklaşık 1000 çadırın çöktüğünü belirtilirken, dondurucu hava koşullarının 250 bin Suriyeliyi etkilediği ifade ediliyor.

2017-2020 döneminde saldırılardan dolayı kaçan yaklaşık 2 milyon sivil, Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı.