Türkiye Rusya'ya yaptırım uygulamayacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN International'da Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye Rusya'ya yaptırım uygulamayacak

Kalın, katıldığı CNN International canlı yayınında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalın; "Ukrayna'nın AB üyeliği hem iyi hem kötü" diyen Kalın, Şu anda güven kanalını açık tutmak istediğimiz için Rusya'ya yaptırım uygulamayı düşünmüyoruz. İletişimi açık tutmak istiyoruz ve elbette ekonomimizin etkilenmesini istemiyoruz."dedi.

Savaşın insani yönünün korkunç olduğunu ve son bulması gerektiğini vurgulayan Kalın "Bu düşüncesizce savaş sona ermek zorunda. Tahliye çalışmalarını koordine ediyoruz, tıbbi yardım gönderiyoruz. Siz başka tür yardımlar gönderiyorsunuz. Bunlar önemli elbette ama dürüst ve gerçekçi olalım. Bu savaşı durdurmak için yeterli değildiniz." ifadelerini kullandı.

Kalın, Türkiye’nin Batı tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlara katılıp katılmayacağına ilişkin "Şu anda Rusya’ya yaptırımlar uygulamayı düşünmüyoruz. Biz bu savaşı durdurmanın stratejik hedefine odaklanıyoruz. Bu çok dikkatli, sofistike diplomasi ve devlet idaresinde bilgi ve tecrübeli olmayı gerektirir. Bu insanlık trajedisini durdurmak, insan olarak hepimizin görevidir." diye konuştu.