Tel Aviv ve Kudüs'te binlerce kişi Netanyahu karşıtı ve esir takası talebi ile gösteri düzenledi

İşgalci İsrail ordusunun Gazze'de yaptığı katliam üç aydır devam ederken Tel Aviv ve Kudüs’te toplanan binlerce kişi, Binyamin Netanyahu'nun görevden alınması ve Hamas ile eseri takası anlaşması yapılması için gösteri düzenledi

Tel Aviv ve Kudüs'te binlerce kişi Netanyahu karşıtı ve esir takası talebi ile gösteri düzenledi

Netanyahu hükümetinin politikalarının Filistin direniş örgütü Hamas'ın "güçlenmesine" imkan sağladığını savunan göstericiler ellerinde, "Bizi aptallar yönetiyor" ve "(Gazze'deki İsrailli) Esirler 92 gündür çile çekiyor, Netanyahu ve (Benny) Gantz'ın umrunda değil" yazılı dövizler taşıyarak, "Hemen şimdi seçim" şeklinde sloganlar attı.

Gösterinin düzenlendiği Habima Meydanı'na kurulan dev ekrandaki "Şimdi tek umudumuz seçimler" yazısı dikkati çekti.

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze’de tutulan Siyonist İsrailli esirlerin ailelerinin oluşturduğu Rehineler ve Kayıp Aileleri Forumu, Tel Aviv’de "Rehineler Meydanı" adını verdikleri İşgalci İsrail'in Müzesi'nin önündeki alanda toplandı. Binlerce Siyonist İsrailli de ailelere destek olmak için alana geldi.

İşgalci İsrail hükümetinden Gazze'deki esirleri geri getirmek için bir an önce Filistin tarafıyla esir takası anlaşması yapmasını isteyen göstericiler sık sık "hemen şimdi" sloganları attı.

Esir yakınları Kudüs'te Herzog'un konutu önünde toplandı

İşgalci İsrail'in Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Kudüs'teki resmi konutunun önünde toplanan esir yakınları da gösteri düzenledi. Yüzlerce kişinin katıldığı gösteride konuşan esir yakınları, esirlerin güvenliğinden İsrail hükümetinin sorumlu olduğunu dile getirdi ve hükümeti "esirleri önemsememekle" suçladı.

İşgalci İsrail ordusunun 15 Aralık'ta Gazze'de 3 İsrailli esiri "yanlışlıkla" öldürdüğünü duyurması, Gazze’deki Filistin direniş hareketi Hamas'la yeniden bir esir takası anlaşmasına varılarak esirlerin geri getirilmesi için İşgalc iİsrail hükümetine yönelik toplumdan gelen çağrıları artırdı.