Hizbullah yetkilisi Safiyuddin: Beyrut'taki saldırı ABD ve bazı Arap ülkelerince desteklenen planın parçasıdır

Lübnan Hizbullah'ı, Beyrut'ta ateş açanların Hristiyan Lübnan Güçleri Koalisyonu mensubu olduklarını belirterek, olayın ABD tarafından yürütülen ve bazı Arap ülkelerince de desteklenen bir planın parçası olduğu açıklamasında bulundu.

Hizbullah yetkilisi Safiyuddin: Beyrut'taki saldırı ABD ve bazı Arap ülkelerince desteklenen planın parçasıdır

Lübnan Hizbullah'ı Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin, dün başkent Beyrut'taki Şiilere ateş açanların Hristiyan Lübnan Güçleri Koalisyonu mensubu olduklarını belirterek, olayın ABD tarafından yürütülen ve bazı Arap ülkelerince de desteklenen bir planın parçası olduğunu ileri sürdü.

Safiyuddin, Beyrut'un Tayyune bölgesindeki Şii göstericiler üzerine ateş açılması sonucu katledilenler için düzenlenen defin töreninde konuştu.

Saldırının arkasında yatan asıl nedenin ülkeyi bir iç savaşa sürüklemek olduğunu savunan Safiyuddin, "Bugün, Lübnan Güçleri'nin ülkede yeniden bir iç savaşın çıkması için sebepler arayışında olduğunu söylemek abartı değil." ifadelerini kullandı.

Hizbullah yetkilisi dünkü olayın ABD tarafından yürütülen ve bazı Arap ülkelerince desteklenen bir planın parçası olduğunu ileri sürdü.

Tayyune saldırısında hayatını kaybedenlerden 4'ünün cenazesi, Safiyuddin'in konuşmasının ardından binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi.

Defin sırasında Hizbullah milisleri, ellerindeki ağır silahlarla Beyrut kent merkezindeki tören alanında havaya ateş açtı.

AA