Özgürlüklerine kavuşan iki esiri aramaya devam eden işgalcilerle Filistinli gençler arasında çatışma

İşgal güçleri Celbu' Hapishanesi'nden kaçan Eyhem Kememci ile Munadil Nefi'atı yakalayabilmek için özellikle Cenin çevresinde çok yoğun bir şekilde arama çalışmalarını sürdürmesi üzerine, Filistinli gençlerin direnişi ile karşılaştılar.

Özgürlüklerine kavuşan iki esiri aramaya devam eden işgalcilerle Filistinli gençler arasında çatışma

Dün (16 Eylül Perşembe) gece Cenin'in kuzeyinde yer alan El-Celeme askeri kontrol noktasında yine Filistinli gençlerle siyonist işgal güçleri arasında çatışmalar meydana geldi. Çatışmalarda Filistinli gençlerden birinin işgal güçlerinin attığı mermilerle yaralandığı haber verildi.

Yerel kaynakların verdiği haberlere göre, 6 Eylül'de Özgürlük Tüneli'yle özgürlüklerini elde eden altı esirden henüz ele geçirilememiş olan iki kişiyi aramaya devam eden işgal güçlerine karşı Filistinli gençler El-Celeme askeri kontrol noktasında mermilerle ve el yapımı bombalarla saldırdılar. Bu bölgede Filistinli gençlerin eylemlerinin birkaç geceden beri devam ettiği ifade edildi. 

Filistinli gençlerin eylemleri üzerine işgal güçleriyle bu gençler arasında çatışmalar meydana geldi ve bir genç işgalcilerin attığı mermiyle orta derecede yaralandı. 

Benzer bir çatışmanın da, işgal güçlerinin çevresinde yoğun arama çalışmaları yürüttükleri ve Cenin'in batısında yer alan Ya'bed kasabasında meydana geldiği bildirildi. 

İşgal güçleri Celbu' Hapishanesi'nden kaçan 6 esirden dördünü yeniden yakalayıp tutukladığını bildirdi. Ancak Eyhem Kememci ile Munadil Nefi'at henüz yakalanamadı. İşgalci siyonist güçler bu iki direnişçiyi de yakalayabilmek için özellikle Cenin çevresinde çok yoğun bir şekilde arama çalışmalarını sürdürüyor. 

İşgalcilerin, yakalanan dört esire korkunç şekilde işkence ettikleri, esirleri ziyaret eden avukatları tarafından dile getirildi.

Palinfo