Tayland'da Kur'an Müzesi açılıyor

Tayland'ın güneyinde yer alan Narathiwat şehrinde Kuran Müzesi açılacak. Müzede Tayland'ın çeşitli bölgelerinde ve diğer bölgelerde bulunan 100 ila bin yıllık Kur'an-ı Kerim yazmaları yer alacak.

Tayland'da Kur'an Müzesi açılıyor

Thaipost.net tarafından aktarılan haberde Kur'an müzenin, Kültür Bakanlığı Görsel Sanatlar Dairesi ve İslam Merkezi'nin çabalarıyla açılacağı belirtiliyor. Müzenin ana binasının inşaat çalışmaları tamamen hazır hale geldi. Hali hazırda müze yetkilileri, müzeyi 2024'de yılında resmi olarak açmaya hazırlanıyorlar.

Müzede Tayland'ın çeşitli bölgelerinde ve diğer bölgelerde bulunan 100 ila bin yıllık Kur'an-ı Kerim yazmaları yer alacak.

Tayland Kültür Bakanlığı'nın kitap ve eski el yazması restorasyon uzmanları, müzede görevli 46 kişiye eski el yazmalarının nasıl restore edileceğine dair eğitimler veriyor.

Ayrıca Tayland Ulusal Müze ve Kütüphanesi de Kur'an müzesinin görevlilerine müzeyi iyi yönetebilmeleri için özel müze ve kütüphanecilik eğitimleri verecek.

Tayland Kültür Bakanlığı, bu müzenin tüm etkinliklerinin bakanlık tarafından destekleneceğini duyurdu.

Tayland'daki Kuran Müzesi'nin açılışı öncesi restorasyon eğitim kursları ve atölye çalışmaları

Ayrıca müze için planlanan bir diğer özel program ise Kur'an-ı Kerim eğitimi bölümüdür. Müzede Kur'an kursları da yer alacak.