Mescid-i Aksa'da 50 bin kişi Cuma namazı ile birlikte şehidler için gıyabi cenaze namazı kıldı

Siyonist İsrail'in işgal altındaki Kudüs'ün Eski Kent'inin kapı ve girişlerindeki katı askeri önlemlerine rağmen, on binlerce kişi mübarek Mescid-i Aksa'da Cuma namazını kıldı.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, yaklaşık 50.000 kişinin Mescid-i Aksa'da namaz kıldığını ve Cenin ve Nablus şehitlerinin ruhları için gıyabında namaz kılındığını açıkladı. Kassam Tugayları'nın bayrağını ve başkomutan Muhammed el-Deif'in gölgesini taşıyan pankartlar açıldı.

Filistin Haber Ajansı (Wafa), kentin sokaklarına ve Mescid-i Aksa'nın çevresine konuşlanan işgal güçlerinin ibadet edenleri durdurduğunu, kimliklerini kontrol ettiğini ve birçoğunun içeri girmesini engellediğini bildirdi.

Cuma hutbesi sırasında Mescid-i Aksa vaizi Şeyh İkrima Sabri, Cenin halkının kahramanca direnişini övdü. Filistin halkının Cenin Kampındaki kardeşleri ile dayanışma ve yardımlaşmalarını artırmalarını istedi.

Şeyh İkrima, Batılı ülkeler tarafından finanse edilen ve genç nesilleri Filistin halkına yabancı bir kültürle meşgul etmeyi amaçlayan sözde çok kültürlü bir programa karşı da gençleri ve ailelerini uyardı.