'Taleban’la eylemlerini azaltması teklifini görüşüyoruz'

ABD Savunma Bakanı Mike Esper, ABD ve Taleban’ın Afganistan’da eylemlerin yedi gün boyunca azaltılması için bir teklifi görüştüklerini bildirdi.

'Taleban’la eylemlerini azaltması teklifini görüşüyoruz'

ABD Savunma Bakanı Mike Esper, ABD ve Taleban’ın Afganistan’da eylemlerin yedi gün boyunca azaltılması için bir teklifi görüştüklerini bildirdi. Esper açıklamayı Brüksel’deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda yaptı.

Esper “Bugün burada müttefiklerimize bu öneriyi danışıyorum. Önümüzdeki yolla ilgili de bir dizi yapıcı, ikili ve toplu görüşmeler yürüttük” ifadelerini kullandı. Esper bunun gelişen ve devam eden bir süreç olacağını söyledi.

Reuters haber ajansına konuşan kaynaklar Taleban’ın Afganistan’da eylemleri önemli ölçüde azaltması halinde ABD-Taleban barış anlaşmasının bu ay imzalanabileceğini bildirmişti. Anlaşmanın ABD askerlerinin Afganistan’dan tamamen çekilmesinin önünü açabileceği öngörülüyor.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani de geçtiğimiz günlerde ABD ve Taleban arasında Katar’da yapılan görüşmelerde çok önemli bir aşamaya gelindiğini bildirmişti.

VOA