İşgal güçleri Gazze sınırında Filistinli göstericilere saldırdı: 10'u çocuk 41 yaralı

İşgalci İsrail askerleri, Mescid-i Aksa'nın 1969'da fanatik bir Yahudi tarafından yakılmasının 52'nci yılı dolayısıyla Gazze sınırında gösteri yapan Filistinlilere gerçek mermi ve gaz bombalarıyla saldırısında 10'u çocuk 41 kişi yaralandı.

İşgal güçleri Gazze sınırında Filistinli göstericilere saldırdı: 10'u çocuk 41 yaralı

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, Filistinlilerin Mescidi Aksa'nın yakılmasının yıldönümü münasebetiyle Gazze şehrinin doğusunda düzenledikleri bir gösteri esnasında sınır tellerine yaklaşmaları sebebiyle işgal güçlerinin saldırı düzenlemeleri üzerine 10'u çocuk olmak üzere 41 Filistinli yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi. 

Filistinliler gösteri esnasında sınır tellerine yaklaşarak lastik yaktı ve bazıları tellere tırmanarak Filistin bayraklarını astılar. 

Gazze'nin doğusunda Kraliçe Ovası adı verilen bölgede bugün Filistin direniş gruplarının çağrısıyla, Mescidi Aksa'nın yakılmasının yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinliğe binlerce Filistinli katıldı. 

Filistin'deki direniş grupları etkinliğin başlamasından önce yaptıkları açıklamada bu eylemin aynı zamanda Gazze'ye uygulanan ablukanın protestosu için başlatılması planlanan gösterilerin ilki olduğunu ve ablukanın kırılmasıyla ilgili istekleri kabul edilinceye kadar sürdürülmesinin düşünüldüğünü dile getirmişlerdi.

Filistinlilerin gösteri planlarını açıklamaları üzerine işgal rejimi de bölgedeki askeri gücünü takviye ederek, sınır bölgesine çok sayıda asker göndermişti. 

Bundan 52 yıl önce 21 Ağustos 1969 tarihinde Denis Ruhan adlı bir fanatik yahudi tarafından Mescidi Aksa'da yangın çıkarılmış ve bu yangında, başta tarihi Nureddin Zengi Minberi olmak üzere kutsal mabedin birçok önemli bölümü yanmıştı. İşgalcilerin yangın söndürme çalışmalarına engel olmalarına rağmen Filistinlilerin yoğun çabalarıyla söndürülen bu yangın Mescidi Aksa'nın büyük zarar görmesine neden olmuştu.