Suudi gazeteci: İsrail Polisi Filistinlilerin hakkından gelir

Suudi Gazeteci Mohammed Al Shaikh, Filistinliler kendilerine ev sahipliği yapan ülkeler için baş belasıdır dedi.

Suudi gazeteci: İsrail Polisi Filistinlilerin hakkından gelir

Suudi köşe yazarı Mohammed Al Shaikh, Filistinlileri ev sahipliği yapan ülkelere karşı bir bela olarak nitelendirdi.

Al Jazirah Gazetesinde yazan Mohammed Al Shaikh, dün şu tweeti attı: "Filistinliler, kendilerine ev sahipliği yapan ülkeler için bir baş belası. Ürdün onları ağırladı ve siyah bir Eylül oldu, Lübnan bir iç savaş yaşadı. Kuveyt onları ağırladı ve Saddam için asker oldular."

Filistinlileri Suudi Arabistan ve politikalarına "hakaret etmek" için sosyal medya ve diğer platformları kullanmakla suçladı.

"İsrail Savunma Kuvvetleri dışında kimse onlarla başa çıkamaz."

Al Shaikh, Filistinlilere saldıran son Suudi Gazeteci değil. Bu ayın başlarında, aktivist Souad Al-Shammari İsrail televizyonuna çıktı ve "birçok Suudi"nin işgal devletini ziyaret etmek istediğini söyledi.

"İsrail'i ziyaret etmek muhtemelen birçok Suudi'nin ve Körfez ve Arap ülkelerinin hayalidir" dedi.

İşgalci İsrail'in televizyonuna Suudi gazetecilerin çıkması, son aylarda Tel Aviv ile ilişkileri normale döndürdeceği görülen Suudi Arabistan'a yönelik eleştirilere yol açtı.

Geçen ay, Suudi blogcu Muhammed Suud Tel Aviv'in daveti sonrasında işgal altındaki Kudüs'ü gezdi. Benjamin Netanyahu'nun oğlu Yair ile bir araya geldi. Mescid-i Aksa'nın kutsal alanını ziyaret etti ancak kendisine "hain" diyen Filistinli ibadet edenler tarafından hakarete uğradıktan sonra bölgeden uzaklaştırıldı. Daha sonra İsraillileri Suudi arabistan'a davet etti.

Suudi Kralı Salman düzenli olarak krallığın Filistinlilerin haklarına ulaşmadaki kararlılığını yineliyor, ancak petrol zengini devletin fiili hükümdarı olan Oğlu Prens Selman'ın, saltanatının devamını sağlamak için Batılı devletler ve İsrail'le ilişkilerine de ses çıkarmıyor.

Habernas Çeviri