'Kaybolan kızını aradığı için hapiste tutuluyor'

Ümmü Zubeida, Zubeida İbrahim Yusuf'un annesi, Mısır güvenlik güçleri tarafından kızının kaybolması hakkında BBC'ye konuştuktan sonra tutuklandı.

'Kaybolan kızını aradığı için hapiste tutuluyor'

Uluslararası bir insan hakları platformu olan We Record tarafından yapılan açıklamada, Ümmü Zubeida şunları söyledi: "Kızımı aradığım için neden cezalandırılıyorum?! Neden serbest bırakma belgelerim onaylandıktan sonra parçalandı?!"

Mona Mahmoud Mart 2018'den beri gözaltında. Müslüman Kardeşler'e katılmak ve kızının Mısır güvenlik servisi tarafından zorla ortadan kaybolması hakkında BBC'ye konuştuktan sonra ülkenin çıkarlarına zarar verebilecek yalan haberler yaymak ve yayınlamakla suçlanıyor.

Nisan 2017'de komşuları, 23 yaşındaki Zubeida İbrahim'in evden çıkarken silahlı ve maskeli askerler tarafından polis aracına zorla bindirildiğini söylediler. Erkek kardeşi de zaten 2016 yılında kaçırılmıştı.

Temmuz ayı sonunda Kahire ceza mahkemesi Ümmü Zubeida'nın serbest bırakılmasını emretti ancak aynı suçlamalar yüzünden dördüncü kez hapse geri gönderildi.

Ümmü Zubeida ifadesinde 'Annelik iç güdüsü için bir ameliyat olup olmadığını sordu... Böylece ancak kızımı aramaktan vazgeçebilirim.' dedi.

Habernas Çeviri