Suheyl Şahin: Kimsenin Afganistan'a zarar vermesine izin vermeyeceğiz

Afganistan İslam Emirliği'nin Doha'daki Siyasi Ofisi Başkanı Muhammed Suheyl Şahin, Pakistan Savunma Bakanı'nın son açıklamasına yanıt vererek, kimsenin Afganistan'a zarar vermesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Suheyl Şahin: Kimsenin Afganistan'a zarar vermesine izin vermeyeceğiz

İslam Emirliği'nin Katar'daki siyasi ofisi başkanı Tolo News'e şunları söyledi : “Kimseye zarar vermiyoruz, kimsenin bize zarar vermesine izin vermiyoruz ve kimsenin iç işlerine karışmıyoruz; bu bizim politikamızdır. Her maceracı, bu gururlu topraklara kötü niyetle bakmadan önce, geçmişteki işgalcilerin tarihini iyice incelemeli ve sonuçlarını düşünmelidir.”

Daha önce Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Muhammad Asif bir kez daha Tehrik-i-Taliban Pakistan'ın (TTP) Afgan topraklarında bulunduğunu iddia etmişti.

Amerika'nın Sesi-Urduca'ya verdiği bir röportajda İslamabad'ın Afgan topraklarındaki Tehrik-i-Taliban Pakistan sığınaklarına saldırabileceğini söyledi.

Bu arada Peşaver'e giden Pakistan'ın Cemiyet Ulema-i İslam partisinin lideri Mevlana Fazl-ur-Rehman, Kabil ile İslamabad arasındaki çözülmemiş sorunları eleştirdi.

Pakistan'ın Jamiat Ulema-e-İslam partisinin lideri Mevlana Fazl-ur-Rehman şunları söyledi: “İran'dan roketler ateşlenirse karşılık verirsiniz ve ardından bir hafta içinde bir anlaşmaya varılır; ama bu neden Afganistan'ın başına gelmiyor? Afganistan'ın uluslararası gündemin baskısı altında olduğunu ve mevcut İslam Emirliği hükümetini güçlendirmek yerine bu ülkelerin çıkarlarını gözeterek zayıflattığımızı anlamalıyız."

Siyasi analist Mohammad Aimal Dosti bu konuda şunları söyledi: "Pakistan iki yüzlü bir ülkedir ve politikaları her zaman iki yüzlü olmuştur, Afganistan'da güçlü bir hükümetin kurulmasını asla istemez."

Mevlana Fazl-ur-Rehman konuşmasının bir bölümünde yeterli ve profesyonel birliğe sahip olmasına rağmen Pakistan hükümetinin militanların girişini engelleyemediğini de ekledi.