Bangladeş’te Cemaat-i İslami liderlerine idam cezası veren Yargıç Manik Hindistan’a kaçmaya çalışırken tutuklandı

Yüksek Mahkeme emekli yargıcı Shamsuddin Chowdhury Manik Hindistan’a kaçmaya çalışırken, Bangladeş Sınır Muhafızları tarafından gözaltına alındı. Rejim muhaliflerine ve Cemaat-i İslami liderlerine idam cezası verenlerden biriydi.

Bangladeş’te Cemaat-i İslami liderlerine idam cezası veren Yargıç Manik Hindistan’a kaçmaya çalışırken tutuklandı

Sylhet mahkemesine çıkarılırken öfkeli vadandaşların saldırısına uğrayan ve dövülen emekli Yargıç Shamsuddin Choudhury Manik, ağır yaralı olarak Sylhet MAG Osmani Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Cezaevi yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Dayaktan dolayı iç kanaması vardı. Testislerinden biri koptu. Durumu çok kritik olduğu için mahkemeye çıkarılıp cezaevi yetkililerine teslim edildikten sonra onu hemen hastaneye kaldırdık,” dedi.

Yargıç Manik, Cuma gecesi Hindistan'a kaçmaya çalışırken Sylhet'in Kanaighat Upazila bölgesinde sınır muhafızları tarafından gözaltına alındı.

Hindistan vatandaşlığıda bulunan Manik, 2001'de Yüksek Mahkeme Bölümü'ne atandı ve daha sonra 2012'de Şeyh Hasina hükümeti tarafından Temyiz Bölümü'ne terfi ettirildi. Manik'i atama kararı yaygın olarak eleştirildi ve birçok kişi tarafından hükümetin gündemine uyacak uyumlu bir yargı sağlamak için yapılan siyasi bir manevra olarak görüldü.

Şeyh Hasina muhaliflerine ve özelde de Cemaat-i İslami hareketinin liderlerine yönelik verilen idam ve ağır cezaların altında imzası bulunan Manik şu an cezaevinde yargılanmayı bekliyor.

Kaynak: Thedailystar