Son terörist / İbrahim Kızar

Ülkede kan akıtmaya bahane aradılar. Bazı hassas noktaları kaşıyarak insanları birbirine kırdırdılar, bazen sağ bazen sol diyerek terör estirip insanları öldürdüler. Bazende hiç bir bahane olmadan insanları katlettiler.

Son terörist / İbrahim Kızar

Biliyorum yine geç oldu, yine geç kaldım. Hayatın akışı bazen işleri zamanında yapmaya engel olabiliyor. Yazacağım konu için  böyle olsa da, geçte olsa yine de yazmaya çalışacağım.

İşin doğrusu yaşadığımız ülkede, terör ve terör ile mücadele konusunda yazmak hiç bir zaman geç değildir. Çünkü ülke kuruldu kurulalı daima terör gündemde olmuştur.

Nasıl mı diyorsunuz.? Anlatalım o zaman.

Malum zihniyet, bilinen Tek adam, gücü eline geçirdiği günden öldüğü güne kadar devlet terörü estirmiştir, özelde Kürdistan coğrafyasında genel de ülkenin tamamında.

Bazen adam öldürmeye bahane aramış Menemen gibi yerlede düzmece oyunlar ile dolaplar çevirmiş ve devamında devlet terörü estirerek insan kıyımına başlamıştır.

Bazen ise çetevari yöntemler ile milletvekillerini bile öldürmüş, öldürtmüş, bazen eman verdiği halde görüşmeye gelen insanlara ihanet ederek  onları düzmece mahkemelerde yargılayıp idam etmiştir.

Bu tek adam gücü eline aldığı günden öldüğü güne kadar kan akıtmış, özet ile ilkeleri ve düşünceleri nesillerin fesadı için çalışmış.

Peki bu tek adama öldükten sonra ülke düzeldi mi? Hayır düzelmedi.

Onun ilkeleri, fikirleri doğrultusunda ülkeyi yönetenler, ülkede huzuru hiçbir zaman istemediler. Önceki tek adam gibi ülkede kan akıtmaya bahane aradılar. Bazı hassas noktaları kaşıyarak insanları birbirine kırdırdılar, bazen sağ dediler terör estirerek öldürdüler, bazen sol diyerek terör estirerek öldürdüler, bazende hiç bir bahane olmadan insanları katlettiler.

Bu tek adam ve zihniyetinin en büyük mağduru ise Müslüman Kürd halkıdır ve hala bu mağduriyet  devam etmektedir. Müslüman Kürd halkının topraklarını işgal ettiği gibi varlıklarını inkar etmiş dillerini de yasak koymuş, köylüler şehirlere gelmeye korkar olmuştur.

Tek adamın ilke ve fikirleri ile zehirlenerek büyüyenlerin Kürd halkına karşı tavrı aynen Tek adamın ki gibi devam etmektedir. Kürd halkının yararına olacak herhangi bir gelişme, ister ülke içinde olsun ister başka bir ülkede olsun onları maraz etmektedir.

İşin özeti kılavuzu karga olanların mekanlarının çöplükler olduğu gibi, Tek adamın, fikirlerini ve ilkelerini kılavuz edinenlerin son terörist, teröristlerin kökü kazınana kadar söylemleri içi boş bir balondan başka birşey değildir. Bu sözleri kim söylerse söylesin, etiketi ne olursa olsun.

Çöplüklerden kurtulmanın ilk şartı kargaların klavuzluğundan vazgeçmektir.

Ülkede terör diye tabir edilen beladan kurtulmanın yolu da Tek adamı, ilkelerini ve fikirlerini bir kenara iterek hak sahibine hakkını vermekten geçer. Yoksa daha çok gence yazık olur. Tek adamın ilkeleri ve fikirleri daha çok kan akıtır. Yani ilk teröristin açtığı kötü yolda yürüyenlerin son terörist naraları kocaman bir yalan olur.

Allahım bizi, yeryüzünde gücü eline geçirdiğinde fesada koşanlardan, haksız yere kan akıtanlardan ve bu sapık yolda yürüyenlerin izinden gidenlerden eyleme.

Vesselam