Soltıkhanov: Kadirov, Rusların emellerine hizmet ediyor

Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Alim Paşa Soltıkhanov, Çeçen lider Ramazan Kadirov’un Rusların emellerine hizmet ettiğini söyledi.

Soltıkhanov: Kadirov, Rusların emellerine hizmet ediyor

Soltıkhanov, Türkiye ve Ortadoğu Devletleri Genel Temsilcisi Abdulhakim Shaptukaev ile birlikte Çeçen kökenli vatandaşların yaşadığı Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine bağlı Çardak Mahallesini ziyaret etti.

Burada mahalle halkı ile bir süre sohbet eden Soltıkhanov, Ukrayna-Rusya savaşı, kukla Kadirov hakkında açıklamalarda bulundu.

Soltıkhanov, Rusya'nın Ukrayna işgaline destek veren Çeçen lider Ramazan Kadirov'un, Rusların emellerine hizmet ettiğini vurguladı.

‘Kadirov, Putin ya da Kremlin ne isterse onu söyler’ diyen Soltıkhanov, şöyle devam etti: “Kadirov, kendisi bağımsız bir insan değildir. Rus işgali altında olan Çeçen İçkerya Cumhuriyeti topraklarında Rus yönetimini korumak için bizzat Rusya tarafından atanmış bir memurdur. Rus stratejisinde her zaman böyle adamlar olmuştur. Kremlin, isteklerini, mesajlarını ve tehditlerini böyle adamlar üzerinden gerçekleştirir. Bu, Rusların politikasıdır. Daha önceden de farklı isimler vardı. Böyle işleri yapan birileri mutlaka olmuştur. Şimdi de bu görev Kadirov’a verildi. Kadirov da sadece Kremlin ya da Putin’den gelenleri konuşuyor.”