Siyonist terör çetesi Arakib köyünü 212. kez yıktı

İşgal rejimi, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş kısmının güney kesiminde yer alan Nakab bölgesindeki Arakib köyünü bugün sabah 2000 yılından bu yana 212. kez yıktı.

Siyonist terör çetesi Arakib köyünü 212. kez yıktı

Siyonist terör çetesinin yaptığı bu yıkım 2023 yılının ilk yıkımı oldu. 2022 yılında 15, 2021 yılında ise 14 kez yıkmışlardı. Bir önceki yıkımlarını ise 25 Aralık 2012 tarihinde yapmışlardı. 

Köy ahalisi işgal çetenin tüm baskılarına rağmen yurtlarını ve topraklarını terk etmemek için, yıkımların ardından çadırlarını yeniden kurarak veya basit malzemelerle barakalar inşa ederek orada ikamet etmeye devam ediyor.

İşgal rejimi, Arakib köyünü resmen tanımadığı için burada ikamet edenleri göçe zorlamak ve onların mülklerine el koymak amacıyla evlerini yıkıyor. 

İşgal rejiminin Nakab bölgesinde bu şekilde resmen tanımadığı 50 civarında köy bulunuyor. 

İşgal rejimi son dönemde ayrıca Nakab bölgesinde bazı köylerde Filistinlilerin arazilerine el koymak için "ağaçlandırma" oyunu oynamaya çalışmış ve bu amaçla birçok Filistinlinin arazilerini tahrip etmişti. Ancak işgal güçlerinin bu uygulaması şiddetli tepkilere neden olmuş ve bölge ahalisi kararlılıkla direnmişti.