Büyük Fecir Buluşması'na katılım çağrısı

Batı Şeria, Kudüs ve 1948'de işgal edilmiş bölgelerdeki gençlik hareketleri tarafından bu Cuma sabah namazında gerçekleştirilecek olan, Büyük Fecir Buluşmalarına tüm Filistinlilerin katılım göstermeleri çağrısında bulunuldu.

Büyük Fecir Buluşması'na katılım çağrısı

Filistin'in Batı Şeria, Kudüs ve 1948 yılında işgal edilen bölgelerinde bulunan gençlik teşkilatları, 2022 yılının ilk Cuma'sının sabah namazında bir araya gelerek gerçekleştirdikleri "Büyük Fecir Buluşmaları"nın tekrar yapılacağı ve gerçekleştirilecek olan bu buluşmaya tüm Filistinlilerden destek bekledikleri çağrısında bulundu.

Filistinlilerden 2022 yılının ikinci Cuma gününde de sabah namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için yollara dökülmesini isteyen gençlik hareketleri, bu buluşmalarla Filistin halkıyla Mescid-i Aksa arasındaki manevi bağın daha fazla kuvvetlendirilmesinin amaçlandığı vurgulandı.

Öte yandan büyük bir kalabalığın katılım gösterdiği geçen haftaki buluşmalara engel olmak isteyen işgalci siyonist rejim, Kudüs girişlerine ve Mescid-i Aksa çevresini ablukaya alarak bazılarının Mescid-i Aksa'ya ulaşmalarını engellemiş ve bazı Filistinlileri de gözaltına almıştı.

Büyük Fecir Buluşmaları ilk olarak geçen yılın başlarında İslam Dünyasından farklı ülkelerden birçok kişinin katılımıyla El-Halil'de bulunan Hz. İbrahim Camii'nde başlatılmış, daha sonra da farklı camilerde gerçekleştirilmişti.