Sisi'nin talimatı ile ayet ve hadisler, Arapça ile tarih derslerinden çıkartılacak

Darbeci Sisi'nin emri ile Mısır Eğitim Bakanlığı, aşırılık ile mücadele adı altında eğitim müfredatını laikleştirmek için Arapça ve tarih derslerinden Kur'an ayetlerini ve hadisleri çıkaracak.

Sisi'nin talimatı ile ayet ve hadisler, Arapça ile tarih derslerinden çıkartılacak

Birgün'ün haberine göre, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Rida Hijazi, yaptığı açıklamada devlet başkanı darbeci el Sisi’nin talimatları ile Kur'an ayetlerini ve hadisleri, Arapça ile tarih derslerinden çıkartılacağını duyurdu. Mısır'ın resmi haber ajansı Rasd ve Taghrib Ajansı, söz konusu dini konuların sadece din ile ilgili derslerle sınırlandırılacağını belirtti.

Bakan yardımcısına göre eğitimde aşırıcı fikirlerin önüne bu şekilde geçilebilecek.

Bakan yardımcısı, İslam, Hıristiyanlık ve Yahudilik arasındaki ortak değerleri içeren yeni bir konunun öğretilmesine ilişkin bir milletvekilinin sunduğu teklifin bakanlıkça onaylandığını açıkladı.

Meclise sunulan teklifte, dini metinlerin Arap dili, tarih ve coğrafya ile ilgili konulara yerleştirilmesinin bir tehlike olduğu ve ‘aşırılık yanlısı yıkıcı yorumlamalara’ yol açtığı belirtiliyor.

Mısır Savunma ve Ulusal Güvenlik Komitesi, milletvekili tarafından yapılan teklife dayanarak Kültür, Vakıflar ve Eğitim Bakanlıklarının aşırılıkla mücadele planını tartışmak üzere Pazar günü bir toplantı düzenledi. Toplantıya Eğitim Bakanlığından Rida Hijazi de katıldı.

Müslüman Kardeşler (İhvan) örgütünün alınan kararı değerlendirdi. Müslüman Kardeşler, “İslam ile mücadele” amacı taşıdığını ve Sisi’nin yönetime geldiğinden beri İslam’a karşı savaş açmış olduğunu belirtti.