ABD Sağlık Bakanlığı, refakatsiz göçmen çocuklar için Pentagon'dan Teksas'ta yer talep etti

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı, ülkeye Meksika sınırından kaçak olarak giren göçmen çocukları yerleştirmek için, Savunma Bakanlığından (Pentagon), Teksas'ta iki askeri üste yer tahsis etmesini istedi.

ABD Sağlık Bakanlığı, refakatsiz göçmen çocuklar için Pentagon'dan Teksas'ta yer talep etti

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığının, Texas’ın St Antonio kentindeki Lackland üssünden bir yurt binasını ve El Paso kentindeki Fort Bliss üssünde refakatsiz göçmen çocuklar için kalacak yer inşa etmek üzere arazi talebinde bulunduğunu açıkladı.

Talebin, Pentagon tarafından incelendiğini ifade eden Kriby, kaç çocuğun buralara yerleştirileceği ve ne kadar süre için bu iki yerin talep edildiğine dair detaylara ise girmedi.

11 bin civarında çocuk, Sağlık ve İnsan Hizmetler Bakanlığının çeşitli yerleşkelerinde kalıyor

ABD'de sınırdaki düzensiz göçmen krizi giderek büyürken, resmi belgelere göre ABD kolluk birimleri ocak ayında 5 bin 600, şubatta 9 bin 300, martın ilk 20 gününde ise 11 bin ebeveynsiz göçmen çocuğu gözaltına aldı.

Şu anda 11 bin civarında çocuk, Sağlık ve İnsan Hizmetler Bakanlığının çeşitli yerleşkelerinde kalırken; 15 binden fazla çocuk için ise Bakanlığın yer baktığı bildirilmişti.

ABD sınırını geçerken gözaltına alınan çocuklar, önce Sınır ve Gümrük Korumanın gözetiminde daha sonra ise Sağlık ve İnsan Hizmetler Bakanlığınca ailelerinin durumu netleşene kadar belirlenen yerlerde kalıyor.

Sınırdaki yasa dışı göçmen sorunu tam bir insani krize dönüşmüşken, ABD yönetiminin, ülkeye yasa dışı yollarla girerken yakalanıp ebeveynlerinden alınan yüzlerce çocuğun ise daha sonra ailelerine ulaştıramadığı ortaya çıkmıştı.

AA