Şeyh İkrime Sabri’den Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrısı

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, siyonist işgal çetesinin artan ihlallerine dikkat çekti. Şeyh İkrime Sabri Mescid-i Aksa’da daha çok nöbet tutma çağrısında bulunarak Mescid-i Aksa’da namaz kılmanın en büyük ibadetlerden biri olduğunu söyledi.

Şeyh İkrime Sabri’den Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrısı

Kudüs sakinlerinin kentte köklü geçmişe sahip olduklarına ve sözlerinde durduklarına işaret eden İkrime Sabri, işgalcilerin her geçen gün artan ihlalleri karşısında Filistinli esirleri ve Mescid-i Aksa’yı korumak gerektiğini belirtti.

Miraç gecesini Mescid-i Aksa’da ihya etme çağrısında bulunan Kudüslü şahsiyetler, işgalci Yahudi yerleşimcilerin emellerini ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planlarını boşa çıkarmanın önemine dikkat çektiler.

Bu arada, işgal çetesinin Müslümanların bayramlarında ve dini günlerinde Mescid-i Aksa çevresinde, Kudüs’ün Eski Belde semtinde ve Babu’l-Amud bölgesinde konuşlanarak Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere engel çıkardığı, Filistinli gençlerin Babu’l-Amud bölgesinde toplanmalarına ve oturmalarına izin vermediği kaydedildi.

Kudüslü kadın aktivist Hatice Huveys, “Bütün gücümüzle ve kararlılığımızla Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya yürüyelim. En değerli vakitlerimizi ve en samimi amellerimizi Mescid-i Aksa’ya ayıralım” diyerek Mescid-i Aksa’nın ruhun kıblesi ve akidenin köklerinden biri olduğunu ifade etti.