SDAM: HDP/DEM, PKK'nin silahlı gücünü hatırlatarak halkı tehdit ediyor!

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken partilerin seçmeni ikna etmeye yönelik çalışmaları da devam ediyor. HÜDA PAR gibi bazı partiler yapacakları icraatlar üzerinden halka giderken HDP/DEM ve ittifak ortakları ise halkı farklı yollarla tehdit yolunu kullanıyor.

SDAM: HDP/DEM, PKK'nin silahlı gücünü hatırlatarak halkı tehdit ediyor!

31 Mart Yerel Seçimlerine az bir zaman kaldı.

Her fırsatta ‘demokrasi ve insan hakları’ masalını anlatan bazı parti ve kesimler seçim sürecini ‘kaos’ ortamına dönüştürme çabası içerisine girmiş durumda.

HÜDA PAR’a yönelik halkın teveccühünü kendileri için bir tehdit olarak algılayan bu kesimler bir yandan HÜDA PAR adaylarının tanıtım afişleri ve broşürlerini yırtarken bir yandan da karalama ve iftira kampanyaları yürütüyor.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve diğer parti yöneticileri sıklıkla ‘savaşa değil seçime giriyoruz’ beyanlarıyla yaşanan saldırılara rağmen itidal çağrılarını sürdürürken, adeta aynı yerden emir almışçasına yapılan saldırı furyasının dozu artırılarak provokasyona devam ediliyor.

Bir yandan HÜDA PAR’ı baskılama ve provokasyon alanına çekmeye çalışan bu klikler bir yandan da seçim meydanlarında ‘tehdit’ dili kullanarak halkın ‘oy tercihini’ etkileme yoluna gidiyor.

Yaşanan bu duruma ilişkin, Stratejik Düşünce ve Analiz Merkezi’nin (SDAM) X Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda HDP/DEM’in, PKK'nin silahlı gücünü hatırlatarak halkı tehdit ettiğine dikkat çekildi.

HDP/DEM HALKI 90’LI YILLAR ÜZERİNDEN TEHDİT EDİYOR

Yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi:

HDP/DEM'in 90'lı yılları hatırlatması, HÜDA PAR'ı tehdit olarak anlaşılmamalı.

Halka PKK'nin silahlı gücünü hatırlatarak oylarınızı bana verin, aksi hâlde PKK'nin o yıllarda dindar kesime yönelen cinayetleri sizi bulur, olarak anlaşılmalı.

PKK ile eşgüdümlü siyaset yapan parti; her seçimden önce gerginliği artırıp korkuları uyandırır ve halkı ürküterek özellikle kenar semtlerde sandık neticelerini etkiler. Bu taktiğin Bölge'de hâlâ tuttuğu siyasi çevrelerce bilinmektedir.