Rusya, Orta Doğu'dan 'gönüllü savaşçı' kabul edecek

Rusya Devlet Başkanı Putin Putin, Orta Doğu’dan gelecek ve Rusya tarafında yer alacak `gönüllü savaşçıların` Ukrayna'daki çatışma bölgelerine ulaştırılması için talimat verdi.

Rusya, Orta Doğu'dan 'gönüllü savaşçı' kabul edecek

Güvenlik Konseyi'ni toplayan Rusya Devlet Başkanı Putin "Ukrayna güçlerine savaşmak isteyen gönüllülerden memnuniyet duymalıyız" dedi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Javelin ve Stinger gibi Amerikan yapımı tanksavar sistemlerinin Luhansk ve Donetsk isyancı bölgelerinden gelen savaşçılara teslim edilmesini önerdi.

Putin, böyle bir fikri desteklediğini söyledi. Ayrıca Rus destekli güçlerle savaşmak için gönüllü olmak isteyenlere izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Şoygu, Ortadoğu'da Rus destekli güçlerle savaşmaya hazır 16 bin gönüllü olduğunu söyledi.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde de, ABD'li Wall Street Journal gazetesin de yer alan haberde Rusya'nın, Ukrayna'nın başkenti Kiev'i almak için Suriye savaşında kentlerde savaşmış kişileri saflarına katacağı idda edilmişti.

Haberde, Ukrayna'da kent merkezlerine girmeye başlayan Rusya'nın Suriyeli savaşçıların yardımıyla Ukrayna hükümetine son darbeyi indirmeyi planladığı belirtilmişti.