Ruma güven olmaz / Abdullah Öncel

Ey oğul ömrü hayatımız boyunca büyüklerimiz gibi bizde gördük ki, Rum'un ne sözüne, ne dostluğuna, ne düşmanlığına, ne yardım vaadine, ne gasp ettiği bir hakkı iade edeceğine dair sözüne güven olmaz.

Ruma güven olmaz / Abdullah Öncel

Ey oğul bugün büyüklerimizden bize miras kalan bir sözden, bir deyimden bahs edeceğim. Yaşlı adam torununa büyüklerimiz bize daima Ruma güven olmaz " bext'e Rom'e tünneye, bexte rome nine'e " derlerdi.

"Ey oğul sen Rumun kim olduğunu zaten biliyorsun, Kürtlerin kime Rum dediğini de iyi biliyorsun. Ne yazık ki önceleri komşu, şimdilerde ise iç içe olduğumuz bu Rumlar güven duyulmayan bir halktır.

Büyüklerimizin uzun yıllar, yüzyıllar belki bin yıla varan tecrübei hayatları sonucu, belki milyonkere şahid oldukları ve sonraları deyim ve söz haline getirdikleri Rumların güven duyulmayan bir halk olduklarıdır.

Ey oğul ömrü hayatımız boyunca büyüklerimiz gibi bizde gördük ki, Rum'un ne sözüne, ne dostluğuna, ne düşmanlığına, ne yardım vaadine, ne gasp ettiği bir hakkı iade edeceğine dair sözüne güven olmaz.

Ey oğul kardeşlik söylemleri kocaman bir yalandan başka bir şey değildir. Seni sömürebilmek için sana kardeş derler. Kardeş kardeş diyerek sadece seni sömürmeyi ve alacağın olan hakkını istemeni engellemeyi amaç edinirler.

Ey oğul Rumlardan kim iktidarda olursa olsun değişen bir durum yoktur. İster iktidar sağ görüş olsun ister sol, ister kafa tasçı olsun isterse en vasatları, ufak tefek değişiklik olsada hepsi aynıdır.

Ani manevralar ile bir anda yüz seksen derecelik bir dönüş yapabilirler. Kur’ani bir deyimle topukları üzerine geri dönme yetenekleri erişilmezdir.

Kendilerine özellikle İslam dünyasından kim güvenmişse ihanete uğramış, yolda kalmış, Dimyata prince giderken evdeki bulgurdan da olmuştur.

Bir gün kırmızı- yeşil halı serdiklerine sonraki gün kendinize kalacak yer arayın derlerdir.

Ey oğul: Rum' un dostluğu siyoniste, Amerikalıya, Ermeniye, Çinliye ve diğer ecnebi ülkeleredir. Saydığımız ülkeler ile düşmanlık ifade edecek hiçbir sözleri, ifadeleri doğru değildir.

Kendileri (Rumlar) saydığımız Ecnebi, siyonist Amerika ve diğer ülkeler ile dost ve ahbab iken başka ülkeleri saydığımız ecnebi ülkelere uşak olmak ile suçlamaktan haya etmezler. (Yarı Tanrı haline getirdikleri en büyük putları bile zamanında benden ala uşak bulamazsınız diye ecnebilere yalvarmıştı).

Ey oğul: Rumların en büyük düşmanlığı da biz Kürdleredir.

İblisin Ademe düşmanlığı gibi, Kürdlere düşmanlık ederler.

Kürdlerin değil kendi topraklarında dünyanın hiç bir yerinde bir şeylere sahip olmasını istemezler. Halbuki bu gün sahip oldukları her şeye Kürdlerin sayesinde sahip olmuşlardır. Ödeyemedikleri bir vefa borcunu düşmanlık ederek örtmeye çalışmaktadırlar.

Ey oğul Kürd bir şeylere sahip olmasın diye Rum İblis ile de anlaşır. İşin vahametini bilmen için sana söyledim.

Ey oğul Kürd olsa dahi, Rumlar ile çok oturup kalkanlar da Rumların karekterine bürünürler. Onlar da artık güvenilmezdir. Kürd, Kürd deseler bile zarar ve düşmanlıkları sadece Kürdedir. Bu zümrenin de Kürdlerden başka herkese perde üstünden yada perde altından dost olduklarını görürsün.

Ey oğul dediklerimi unutma, Rumlara güvenilmeyeceğini, Rum derken Rum devletini kastettiğimi biliyorsun ve Rum devleti ile oturup kalkanların Kürd olsalar bile aslında Rumlaştıklarını ve Rumların Ruh ikizi olduklarını unutma. Diye bitirdi

Kahhar olan Allaha emanet olun.