Pompeo, Süleymani suikastını haklı çıkarma çabasının altında kaldı

ABD Dışişleri Bakanı, İranlı komutana suikasti Amerikalılara yönelik büyük saldırıya hazırlandığı iddialarının alay konusu olması üzerine savunmaya geçti: Saldırıların ayrıntılarıyla ilgili istihbaratta büyük boşluklar var, tam olarak ne zaman, nerede, bilmiyoruz.

Pompeo, Süleymani suikastını haklı çıkarma çabasının altında kaldı

Donald Trump ile Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Kasım Süleymani suikastını haklı çıkarmak için ortaya attığı İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı'nın milyonlarca insanın ve binlerce Amerikalının ölümünden sorumlu olduğu ve vurulmasaydı Amerikalılara yönelik büyük bir saldırıya hazırlandığı iddiaları dönüp kendilerini vurdu.

İddiaların hayretle karşılanması, hatta alay konusu olması karşısında, Pompeo, perşembe günü Fox News kanalına verdiği mülakatta savunmaya geçti.

Süleymani'nin Amerikalılara düzenlemeye hazırlandığı saldırıların ayrıntılarıyla ilgili 'istihbaratta büyük boşluklar' bulunduğunu söyleyen Pompeo, buna rağmen "Süleymani'nin komplosunu kurduğu bir dizi saldırının eli kulağında olduğuna şüphe yoktu" diye ısrar etti.
 
Ama herhangi bir saldırının ne zaman nerede düzenleneceğine dair bilgisinin bulunmadığını itiraf eden Dışişleri Bakanı, "Tam olarak ne zaman, nerede, bilmiyoruz, ama gerçekti" dedi.

Pompeo'nun çarşamba günü istihbaratçılarla birlikte Kongre'ye Süleymani suikastıyla ilgili verdiği brifing, ağır eleştiriler almıştı.

Cumhuriyetçi Senatör Mike Lee "Burada bulunduğum 9 yılda en azından askeri konularda aldığım en berbat brifingdi" tepkisini gösterirken, Demokrat vekil Pramila Jayapal "Acil tehdit olduğuna dair hiçbir somut kanıt sunulmadı" değerlendirmesini yaptı.

Sputniknews