Pakistan: Yunanistan'daki tekne faciasında 209 vatandaşımız 'kurban' oldu

Reuters'ın Pakistanlı yetkililerden elde ettiği bilgiye göre, geçen hafta Yunanistan açıklarında batan aşırı yüklü bir teknede en az 209 Pakistanlının olduğu iddia edildi.

Pakistan: Yunanistan'daki tekne faciasında 209 vatandaşımız 'kurban' oldu

Habere göre 209 sayısına, Libya'dan Yunanistan'a giden teknede bulunan kayıpların ailelerinin verdiği bilgiye göre dayanarak ulaşıldığı belirtildi.

Olayda şuana kadar 82 kişinin öldüğü ve 12'si Pakistanlı olmak üzere 104 kişinin kurtarıldığı ifade edildi.

Pakistan Federal Soruşturma Dairesi İslamabad bölge müdürü Rana Abdulcabbar, "Bunu tespit etmek için soruşturma sürüyor" dedi.

Pakistan hükümeti, olayla ilgili soruşturmaları yürütmesi için Federal Soruşturma Dairesi'ni görevlendirdi.

Teknenin farklı ülkelerden yüzlerce kişiyi taşıdığına inanılırken, olay bölgede son yıllarda yaşanan en büyük deniz faciası olarak görülüyor.

Pakistan, kaç vatandaşının teknede olduğunu henüz resmi olarak doğrulamadı, ancak Yunanistan'ın ölenleri tespit etmesine yardımcı olmak için DNA örnekleri almaya başladı.

Pakistan Federal Soruşturma Dairesi'nden alınan veriler, teknede Pakistan'dan 181 kişinin ve Pakistan kontrolündeki Keşmir'den 28 kişinin bulunduğunu ortaya koydu. Yetkililer 201 aileden DNA örneği topladı.

Görgü tanıkları, 20 ila 30 metre uzunluğundaki ve 400 ila 750 kişi taşıyan balıkçı teknesinin 14 Haziran’da Yunanistan'ın güneyindeki Pylos kıyı kasabasının 80 km uzağında alabora olduğunu ve ardından battığını belirtti.