Pakistan İslam Uleması Cemiyeti Partisi’nden, Hamas’a destek

Pakistan'ın en büyük İslami partilerinden İslam Uleması Cemiyeti (JUIF), Pazar günü Lahor kentinde düzenledikleri mitingde Filistin halkına ve Hamas’a desteklerini bir kez daha yenilediler.

Lahor'daki Minar-e-Pakistan'da Hatm-i Nübüvvet Konferansı'nda halka hitap eden Pakistan İslam Uleması Cemiyeti Partisinin (JUI-F) lideri Mevlana Fazlur Rehman, şunları söyledi: "Hamas'ın mücahitleri, fedakarlıklar yaparak İşgalci İsrail'e cesurca meydan okudular. Birçok ülke Siyonist İsrail'i kabul etmekten bahsediyordu. İşgalci İsrail asla tanınamaz."

"Pakistan halkı, Hz. Peygamber'in (S.A.V.) peygamberliğinin kesinliğine olan inancını korumayı biliyor" dedi.

Rehman, ABD'ye sert bir tavır takınarak, "Filistin halkının başına gelenlerden sonra ABD'nin insan hakları hakkında konuşmaması gerekiyor. İşgalci İsrail'i tanıma hedefiniz asla yerine getirilmeyecek. Filistinlilerin, Afganların, Iraklıların ve Libyalıların kanı ABD'nin elindedir. Parti olarak açıkça ifade ediyoruzki Filistin halkının yanındayız"

Rehman, İslami değerlerin benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

"Pakistan Baş Yargıcına bir mektup yazdım" dedi.

Tefecilik sistemiyle ilgili olarak şunları söyledi: " Federal Şeriat Mahkemesi, tefeciliğin ortadan kaldırılmasına ilişkin kararını açıkladı. Pakistan Devlet Bankası (SBP) ve Pakistan Ulusal Bankası (NBP) bu kararlara uymalıdır."