Pakistan Cemaat-i İslami'den Filistin'e destek gösterisi: "Tüm Gözler Refah'ta"

İsrail'in Refah'taki bombalamasına karşı ve Pakistan Cemaat-i İslami Pakistan Emiri Hafız Naeemur Rahman'ın çağrısı üzerine Filistin halkıyla dayanışmayı göstermek amacıyla ülke çapında protesto gösterileri ve mitingler düzenlendi.

Pakistan Cemaat-i İslami'den Filistin'e destek gösterisi: "Tüm Gözler Refah'ta"

Protestolara çok sayıda kişi katıldı ve başta Pakistan olmak üzere Müslüman ülkelerin yöneticilerinden sessizliği bozarak Gazze halkına yardım için pratik adımlar atması istendi.

Cemaat-i İslami ve Filistin halkının bayrağını taşıyan pankart ve yazılar taşıyan protestocular, Filistinli Müslümanların birliğini ve inanç ruhunu selamladı, Siyonist zulmüne karşı sloganlar atıldı.

Pakistan Cemaat-i İslami Genel Sekreteri Amirul Azim, Lahor'da Mansoora'nın önündeki Multan Yolu'ndaki protestoya seslendi.

İslamabad'daki gösteriye liderlik eden Milletvekili Amir Mian Muhammad Aslam, İşgalci İsrail'in arkasındaki küresel teröristin Amerika olduğunu ve Amerika'nın İşgalci İsrail'e karşı Birleşmiş Milletler'de kararları veto ettiğini söyledi. Küresel sömürgeciliğe karşı duran Filistin halkına selam olsun dedi. İşgalci İsrail'in yenilgisinin duvarda yazılı olduğunu, süper gücün yalnızca Allah olduğunu, dünyanın süper gücünün sona ereceğini söyledi.

Cemaat-i İslami Emir Yardımcısı Mevlana Dr. Atta-ul-Rehman ve Bölge Amir Ghulam Rasool, Mardan'da protestoculara hitaben yaptığı konuşmada, Gazze'de Filistinlilerin katledildiğini, yüreklerimizin üzgün olduğunu söyledi. Refah mülteci kampında çaresiz Filistinliler gecenin karanlığında uyurken bombalanıyor ve diri diri yakılıyor. Eğer Müslüman Ümmetin yöneticileri müdahale etseydi 40.000'den fazla Filistinli katledilemezdi.

Merdan'da kadın topluluğu da Filistin halkına yönelik bir etkinlik düzenledi. Konuşmacılar Pakistan hükümetinin Refah operasyonunu durdurma konusunda üzerine düşen rolü oynamasını talep etti. Dışişleri Bakanı tüm programları askıya almalı ve tüm dünyayı İşgalci İsrail'in zulmünü durdurmaya ikna etmelidir. İrlanda, Norveç ve İspanya hükümetlerine Siyonist İsrail'i kınadıkları ve Filistin'i tanıdıkları için teşekkür etti ve ayrıca Pakistan hükümetinden parlamentoda Filistin bayraklarını çekmesini talep etti.

Pakistan’ın onlarca kentinde ve ilçelerinde Cemaat-i İslami öncülüğünde gösteriler düzenlendi.