Omari: Hiçbir ülkenin iç işlerine karışmayız ve kimsenin Afganistan'ın işlerine karışmasına da izin vermeyiz

Afganistan İslam Emirliği İçişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Nabi Omari, Çin'deki 122 ülkenin içişleri bakanlarının toplantısında, Afganistan'da şu anda ülke çapında güvenlik sorunu olmadığını vurguladı.

Omari: Hiçbir ülkenin iç işlerine karışmayız ve kimsenin Afganistan'ın işlerine karışmasına da izin vermeyiz

Afganistan İslam Emirliği İçişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Nabi Omari, Çin'de düzenlenen 2024 Küresel Kamu Güvenliği İşbirliği Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Afganistan topraklarının hiçbir ülkeye karşı kullanılmayacağını söyledi.

Omari, Çin'deki 122 ülkenin içişleri bakanlarının toplantısında, Afganistan'da şu anda ülke çapında güvenlik sorunu olmadığını vurguladı.

İçişleri Bakan Yardımcısı şunları ekledi: "Afganistan, Amerikan kuvvetlerinin işgalinden kurtarıldı; yabancı ya da iç savaş yok, Afganistan birleşik bir otorite altında, 34 vilayetin tamamında güvenlik sağlanmış durumda ve insanlar güvenli bir ortamda günlük faaliyetlerine devam ediyor."

Ömeri, İslam Emirliği'nin hiçbir ülkenin iç işlerine karışmadığını ve diğer ülkelerin Afganistan'ın iç işlerine karışmasına izin vermediğini de dile getirdi. İslam Emirliği'nin bölgesel ve küresel ülkelerle iyi ve olumlu ilişkiler aradığını söyledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ayrıca şunları söyledi: "Tüm komşularla, bölge ülkeleriyle ve genel olarak dünyanın tüm ülkeleriyle iyi ve olumlu ilişkiler istiyoruz. Hiçbir ülkenin iç işlerine karışmayız ve kimsenin Afganistan'ın işlerine karışmasına izin vermeyiz. Afganistan toprakları kimseye karşı kullanılmayacak" dedi.