Sinvar: Haniye’nin şehadeti siyonist işgaline karşı direncimizi artırmıştır

Hamas'ın Lideri Yahya Sinvar, selefi İsmail Haniye ve diğer Filistinli savaşçıların şehit edilmesinin, Direniş'in İsrail rejiminin ortadan kaldırılması mücadelesini daha da güçlendireceğini söyledi.

Sinvar: Haniye’nin şehadeti siyonist işgaline karşı direncimizi artırmıştır

Sinvar, Haniye'nin şehadeti dolayısıyla harekete başsağlığı dileyen çeşitli Müslüman yetkililere mesajlar gönderdi.

Sinvar, mesajlarında, "Bu saf kan ve mübarek şehit konvoyları, topraklarımızdan ve kutsallıklarımızdan kovulup silinene kadar Nazi Siyonist işgaline karşı koymamızdaki dayanıklılığımızı ve gücümüzü artıracaktır." ifadelerini kullandı.

Böylesi nihai bir zaferin, Filistinlilerin "başkenti Kudüs olan tam egemen bağımsız bir devlet" kurmasıyla gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

Hamas lideri, Haniye'nin şehadetinin "liderlerimizin ve savaşçılarımızın kanının Filistin halkımızın kanından daha değerli olmadığını" teyit ettiğini kaydetti.

Haniye'nin daha önce savunduğu ilkelere, özellikle "Filistin halkımızın cihat ve direniş seçeneğinde birliği, Arap ve İslam milletimizin sözünün birleşmesi, bölünme ve ihtilafın reddedilmesi" ilkelerine bağlı kalacağını taahhüt etti.

Sinvar, böyle bir dayanışmanın, "milletimizin gerçek düşmanı ve ülkenin kaynaklarını ve yeteneklerini çalmaya yönelik yayılmacı hırsları tarafından yönlendirilen en büyük tehdit" olarak nitelendirdiği Siyonist düşmana karşı birleşik bir cephenin oluşmasına katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.