Netanyahu Amerika gezisini yarıda kesiyor

AIPAC toplantısında da konuşma yapması planlanan Netanyahu, tüm programlarını iptal etti. Beyaz Saray'da Trump'la görüşmesinin hemen ardından geri dönecek.

Netanyahu Amerika gezisini yarıda kesiyor

Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’yle gerginliğin tehlikeli bir şekilde yükselmesi üzerine işgal rejimi başbakanının ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşmenin hemen ardından geri döneceği bildirildi.

Bu arada, işgal rejimi askeri istihbaratı eski başkanı emekli general Amos Yadlin kışkırtıcı açıklamalarını sürdürerek Gazze Şeridi’ne saldırı düzenlenmesini ve liderlerine acı verilmesini istedi.

Öte yandan, işgal rejiminin bu sabah Gazze Şeridi’nin güneydoğusundaki Kerem Ebu Salim Kapısı’nı kapatma kararı aldığı ifade edildi. Daha önce de Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun “Erez” Kapısı’nı kapatmıştı.

Netanyahu da Amerika seyahatini kısa kesip ülkesine geri dönme kararını askeri ve istihbarat yetkilileriyle yaptığı istişarenin ardından aldığını söyledi.

Önümüzdeki ay yapılacak genel seçimler öncesi Netanyahu’nun en büyük rakibi Benny Gantz bir açıklama yayınladı ve Netanyahu’yu ulusal güvenlik konusunda da yolsuzluk yapmak ve bu tarz saldırıların önünü açmakla suçladı. Gantz, Netanyahu’yu hemen ülkeye dönmesi konusunda uyardı.

Son roket saldırısının ardından Filistinlilerin kaldığı bir hapishanede de olaylar çıktığı en az 20 mahkumun yaralandığı belirtiliyor. Olaylarda iki hapishane görevlisinin de bıçaklanaran yaralandığı açıklandı.