Ne Yazayım? / Çetin Tufan

Ne yazacağım konusunda kalbim daraldı, göğsüm sıkıştı. Adeta kelimeler gırtlağımda düğümlendi.

Ne Yazayım? / Çetin Tufan

Kainatın Maliki ve Halıkı olan Rabbimin Adıyla...

Avrupa'da yaşayan, buraya entegre olmuş, fakat gönlü ve gözü memlekette olan kardeşlerin bir hoş sedası olarak, hizmete giren 'Habernas' sitesinin mümessil ve emekçilerini en içten dileklerle kutluyorum.

Doğrusu uzun zamandır yazmayı bırakmış biri olarak, bu kardeşlerin tavsiyesiyle birkaç satırı, haddim olmayarak yazayım dedim.

Fakat ne yazacağım konusunda kalbim daraldı, göğsüm sıkıştı. Adeta kelimeler gırtlağımda düğümlendi.

Ne yazayım? İnsanlığın, insanlıktan çıktığını mı? Revaçta olan Kapitalist Zihniyet'in temsilciliğini yapan koca devletlerin, hayvanlar aleminde dahi görülmeyen oburluk ve iştahla, mazlum ve mahrum halkları sömürüp talan ettiklerini mi? Yoksa zenginlik kaynaklarına çökmek için aralarında kurdukları karakol devletçiklerin bekasını sağlamak adına, kaos siyasetiyle koca bir coğrafyayı tarumar etmelerini mi?

Yoksa insanlığın, Lut Kavmini dahi imrendiren, ahlaki yozlaşma ve çöküşünü mü? Genç nesillerin, derin yapılar tarafından zehirlenip, terörizmin kucağına atılarak, bir piyon gibi kullanılmasını mı?

İslam Alemi'nin üzerine serpilmiş zillet toprağını mı? Kendinden geçmiş, celladına aşık, aşağılık ve kölelik zilletini kabullenmiş fakat kendi halkına, Firavun gibi gaddar ve zalim olan kibirli idarecilerini mi?

Yoksa mahrum ve mazlum olan halkımın halini mi? Tarihini ve geçmişini reddedip sosyeteye katılmak adına, her gelen rüzgara kapılıp bazen biji yoldaş, bazen ise biji coni demesini mi? Bir avuç ekabirin hatırına ; Kaybolan, kaybedilen ve yozlaştırılan civanlarımı mı anlatayım?

Yoksa bahtsızlığımın tecellisi olan garipliğimi ve bu gurbette çektiğim elem ve ızdırapları mı anlatayım.

Her ne anlatırsam anlatayım, o benim ve benim gerçekliğimdir. Ben hepsine karşı 'haşa' şeytani bir kibirle, 'Bu senin suçun Sen yaratmasaydın ben de bunları yaşamazdım.' Demeyeceğim. Ademi bir erdemle, 'İlahi! Bu bendendir. Ben kendime zulmettim, beni bağışla ve affedilenlerden eyle. Yoksa muhakkak zarar edenlerden olacağım' diyeceğim.

Selam ve Dua ile...

Çetin Tufan / Habernas.com