İşgalci İsrail, Kuzey Sina'dan doğal gaz hattı çekmek için Mısır'la görüşüyor

İsrail işgal yönetimi uluslararası piyasada yaşanan doğal gaz sıkıntısı sebebiyle Kuzey Sina bölgesinden yeni bir doğal gaz boru hattı çekmek için Mısır yönetimiyle görüşmelerde bulunuyor.

İşgalci İsrail, Kuzey Sina'dan doğal gaz hattı çekmek için Mısır'la görüşüyor

Reuters Haber Ajansı'nın yayınladığı bir habere göre, İsrail işgal yönetimi uluslararası piyasada yaşanan doğal gaz sıkıntısı sebebiyle Kuzey Sina bölgesinden yeni bir doğal gaz boru hattı çekmek için Mısır yönetimiyle görüşmelerde bulunuyor.

Siyonistlere ait Maariv gazetesinin sözünü ettiği bir rapora göre de yeni boru hattı İşgalci İsrail'in doğal gaz sistemiyle Mısır doğal gaz sistemini bağlayacak ve 24 saat çalışır düzende olacak. 

Sanayi alanındaki kaynakların verdiği bilgilere göre doğal gaz boru hattının tesisinin maliyeti 200 milyon dolar olacak. 

Önümüzdeki yıllarda Mısır'a deniz altından da bir doğal gaz boru hattı çekmeyi planlayan işgal rejiminin bunu başarması durumunda, Ortadoğu'da enerjinin önemli bir merkezi haline geleceği ve bunun da kendisine yeni diplomatik ilişkiler kurmanın kapılarını açacağı dile getiriliyor. 

İşgal rejiminin Enerji Bakanlığı geçen yıl Mısır'a doğal gaz akıtmaya başladıklarını duyurmuş ve bunun her iki taraf için de büyük ekonomik katkıları olacağını ileri sürmüştü. 

İşgal rejiminin doğal gazının bir kısmını Mısır'a ihraç etmesi ve buradaki istasyonlarda sıvılaştırmasıyla birlikte Avrupa piyasasına da sürebileceği ve bunun Mısır'ı doğal gaz konusunda önemli bir merkez haline getireceği yorumlarda belirtiliyor.