Nairobi'de koronavirüs yardımı sırasında açlığın ve yoksulluğun izdihamı yaşandı

Kenya'nın başkenti Nairobi'de koronavirüs yardımı sırasında yaşanan izdihamda kadın ve çocuklarında aralarında bulunduğu onlarca kişi yaralandı.

Nairobi'de koronavirüs yardımı sırasında açlığın ve yoksulluğun izdihamı yaşandı

Kenya'nın başkenti Nairobi'de gıda yardımı dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan binlerce kişi, gıda yardımından faydalanabilmek için birbirini ezdi.

Polis, kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı. Olayda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Covid-19 nedeniyle Afrika'da 20 ülke sokağa çıkma kısıtlamaları getirdi. Ancak bu ülkelerde gelirini yevmiye ile kazanan milyonlarca kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya.

Nairobi'de yoksul ailelerin yoğunlukta yaşadığı Kibera mahallesindeki bazı ailelere yardım etmek isteyen bir iş insanı, bölgeye getirdiği gıda malzemelerini dağıtmaya başladı. Ancak yardım dağıtıldığı bilgisini alan binlerce kişi dağıtımın yapıldığı yere akın ederek izdihama neden oldu.

Kenya'da bugüne kadar sadece 189 Covid-19 vakası teşhis edildi ve hastalık nedeniyle 7 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ancak sağlık imkanlarının kısıtlı olduğu ülkede gerçek vaka sayısının daha yüksek olduğundan endişe duyuluyor.

AP