Görüntülerle Türkiye'de sokağa çıkma yasağının öncesi ve sonrası

Sokağa çıkma karar sonrasında birçok kentte fırın ve marketlerden izdiham görüntüleri sosyal medyada payaşıldı. Bu kararın öncesi ve sonrasında neler yaşandığını görüntülü haberimizde derledik.

Koronavirüs salgını Türkiye'de yayılmaya devam ederken her geçen gün daha sıkı tedbirler yürürlüğe giriyor. Son olarak İçişleri Bakanlığı, 10 Nisan gecesi saat 22.00'ye doğru tüm büyükşehirler ve Zonguldak'ta il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Yasağın uygulanmasına kısa bir süre kala ilan edilmesi tepki çekti; karar sonrasında birçok kentte fırın ve marketlerden izdiham görüntüleri sosyal medyada payaşıldı. Bu kararın öncesi ve sonrasında neler yaşandığını görüntülü haberimizde derledik.

Fahrettin Koca'nın da önceki uyarılarına rağmen, İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasını duyan büyükşehir sakinleri, hafta sonu için ihtiyaçlarını karşılamak üzere marketlere ve fırınlara akın etti. Birçok yerde kalabalıklar ve izdiham yaşandı.

Açıklanmasından yaklaşık iki saat sonra gece yarısında sokağa çıkma yasağı yürürlüğe girdi. Güvenlik güçleri, halkı eve dönmeleri konusunda uyardı. Kısa süre içerisinde ise şehirlerdeki sokaklar ıssız kaldı.

Cumartesi günü İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm büyükşehirler, normalden çok daha sakin bir sabaha uyandı. Kimsenin olmadığı meydan sokaklardan çekilen görüntüler, ilginç manzaralar oluşturdu.

Euronews