Muhaceratta Kutlu Doğum üzerine / Çetin Tufan

Her yıl, bu gurbet diyarı olan Avrupa’da, dört gözle, Hakk aşıklarının Kutlu Doğum Programlarını, ne zaman ve nerede yapacaklarını bekliyoruz. Çünkü davamızın serverini (sav) anmak ona olan bağlılık ve sadakatimizi göstermek istiyoruz.

Muhaceratta Kutlu Doğum üzerine / Çetin Tufan

Yesrip (Medine)‘den bir seda yayıldı etraftaki bütün köy ve kasabalara. Dediler ki gönülerin sultanı, karanlıkları aydınlatan, alemlere rahmet, son peygamber Resulullah (sav) gelecek. Bu haberi duyan aşıklar durur mu? Yüzlerce kilometre uzaklıktan, O( sav) sultana ulaşmanın yolunu bulmak için didindiler. O salih topluluk biliyordu ki;  O sultanın bayrağının altına sığınan, Nuh (as)‘ın kurtuluş gemisine binen gibidir. Hem ahiretini, hemde dünyasını kurtarmıştır. Biliyorlardı ki O’nun (sav) ahlakıyla ahlaklanan Alemlerin Rabbi olan Allah (cc)‘nın ‘ehseni tekwim‘ hitabına ulaşır.

Bu toplaşan yarenler, dörtgözle bekledikleri Sultanlarının (sav) gelişini gördüklerinde, yaşadıkları sevgi selini, deflerle ve söyledikleri  “teleal bedru aleyna“ beyitleriyle izhar ettmişlerdi. Birileri ağlıyor, birileri bu günleri gördüğüne hamd ve sena ediyordu.

İşte bu günün aşıkları da, O (sav) kutlu sultanı, her bir kutlu doğumda, karşılamak üzere, binlerce kilometre öteden, çoluk çocuk yola dizilip gelmekteler. Elerinde olsa, imkanları olsa Yesrib‘e gidecekler. Fakat ne yazık ki, yesrip bize çok uzak, aramızda zalimler, hainler, dikenli-mayınlı sınırlardan duvarlar örülmüş. Ama bu bizi yıldırmaz ki. Biz de O’na (sav) ve Rabbine (cc) olan dostluğumuzu izhar etmek adına, bulunduğumuz yeri Yesrib‘e çevirmek temenisiyle, gelişini kutlayacağız.

Kim neyi, kimin için kutlarsa kutlasın.Biz herkese inad, O (sav) sevgilinin doğumunu, gelişini; ilahi ve ezgilerle, tekbir ve salavatlarla kutlayacağız. Onu halkımıza, Dünya‘nın mazlum ve mahrum halklarına duyurmaya çalışacağız. O’nu (sav) nesillerimize örnek ,hayatımıza kaynak ve davamıza rehber kılacağız.

Her yıl, bu gurbet diyarı olan Avrupa’da, dört gözle, Hakk aşıklarının Kutlu Doğum Programlarını, ne zaman ve nerede yapacaklarına bekliyoruz. Çünkü davamızın serverini (sav) anmak ona olan bağlılık ve sadakatimizi göstermek istiyoruz.

Yozlaşmadığımızı,eskiden olduğu gibi,davamız uğruna bedel ödemeye hazır olduğumuzu, ya Allah dendiğinde, Hüseynlerin yolunda mazlum ve mustazaf halklarımızın selameti için, yolara revan olacağımızı, dosta düşmana göstermeye gidiyoruz.

Kısır, maddeci ve ahlaki değerleri aşınmış, bir ortamda yetişen çocuklarımızı, davamızın çiceklerini, bedel ödemiş, ahdini yerine getirmiş, edep ve ahlak timsali dava arkadaşlarımızla tanıştırmaya gidiyoruz.

Ve bizler de O (sav)in hatırına kolkola sırt sırta mücadele verdiğimiz, Allah (cc)‘nın rızasına ulaşmak adına kınayıcının kınamasından korkmadan, zamanın zalim ve bağilerine inat ederek, kurşunlara, açlıklara ve muhaceratlara göğüs gerdiğimiz  kardeşlerimizi görmeye gidiyoruz.

İlahi; sen şahit ol ki, bizler az ve kısır imkanlara sahip bir topluluğuz. Etrafımızda kuvetli toplulluklar ve putçular bulunmakta. Bunlar bizim sana amade olan halkımızı, ifsat etmek, köleleştirmek için, binbir hile ve dessiseler kurmaktalar. Ama bizler sana gönül verdik. Bütün varlık ve fikirlerden yalnız ve yalnız Seni (cc) seçtik. Bilerek ve bilmiyerek senin davana ulaşmak için yol aldığımızda, belki de yanan kalbimizin ateşinin harından, bazı kelebekleri yaktık.

Adına tertiplenmiş kutlu doğumların sahibi Muhammed Mustafa‘nın aşkına, bizleri affet, bağışla. Ayaklarımızı sabit kıl. Bizi düşmanlarımızın karşısıda muzafer kıl. Dünya‘da izzet, Ahirette ise O (sav) ile havzı kevserde buluşmayı nasip et.

Selam ve dua ile…

Çetin Tufan / Habernas.com