Moritanya'da aşiretler Gazze direnişi için yardım topladı

Moritanyalı 12 aşiret, Gazze direnişine destek için başlattıkları kampanyada yaklaşık 10 milyon dolar yardım topladıklarını açıkladılar.

Moritanya'da aşiretler Gazze direnişi için yardım topladı

Moritanya aşiretler koordinasyonu temsilcisi Şeyh Ahmed Hasan bin Hayran El-Hasani, kalkınma göstergelerinin Moritanya'ya, Arap ve İslam dünyasında üst sıralarda yer vermemesi ve her zaman yoksul ülkeler arasında sınıflandırmasına rağmen, saldırıların başlamasından bu yana Gazze'ye ve halkına yapılan bağışlar alanında üst sıralarda yer aldığını belirtti.

Şeyh Hayran El-Hasani, "Direnişe destek göstergelerinde Moritanya resmi ve popüler zenginliğe sahip ülkelerden sonra üçüncü sırada yer alıyor ancak desteğin kalitesi ve kabile rekabetinin verimliliği açısından Moritanya birinci sıralarda" dedi.

Şeyh El-Hasani, Moritanya'daki aşiret koordinasyon girişiminin birden fazla Arap ülkesinde uygulanabilecek bir model olduğunu ve halen aşiret yapısına sahip olan ülkeleri Moritanya'daki aşiretlerin bağış toplama ve ulaştırma yöntemini izlemeye çağırdı.

Hasani, Gazze halkına yapılan bağışların olağanüstü rakamlara ulaşarak "Aksa Tufanını" desteklemek için "mali bir tufan" haline gelmesi gerektiğini de ifade etti.