Mısır askerlerinden Sina'da yargısız infaz: 11 ölü

İçişleri Bakanlığı'ndan Salı günü Reuters'in haberine göre, Mısır askerleri Kuzey Sina eyaletinin başkenti El Ariş'te yaptıkları baskında 11 şüpheli militanı öldürdüğü bildirildi.

Mısır askerlerinden Sina'da yargısız infaz: 11 ölü

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şüphelilerin “düşmanca operasyonlar” başlatmak için gizlenme üssü kullandıkları ve olay yerinde silahlar ve patlayıcılar bulunduğu belirtildi.

Bakanlık şüphelilerin kimlikleri ve askerler arasında zayiat olup olmadığı hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Mısır uzun zamandır, Sina Yarımadası'nın kuzey kesiminde İslami gruplara yönelik operasyonlar ve baskınlar düzenliyor. 

Reuters'in Nisan ayında yürüttüğü bir soruşturmada, Mısır güvenlik güçleri ve İçişleri Bakanlığı'nın silahlı çatışmalar olduğunu iddia ettiği olayların çoğu, yapılan arıştırmalarda ve görüşülen ailerden alınan bilgiye göre çok kişinin yargısız infaza kurban gittiği ortaya çıkmıştı.

İnsan hakları örgütleri Mısır'ı yargısız infazlar gerçekleştirmek ve darbe kapsamında sivilleri askeri mahkemelerde yargılamakla suçluyorlar.

Abdül Fettah el Sisi, katliam ve işkencelerini haklı çıkarmak için Mısır'da 2011'deki ayaklanma sonrasında yaşanan kargaşa sonrasında istikrarı sağlamak için güçlü güvenlik tedbirlerine ihtiyaç olduğunu dile getirerek yaptıklarını ört bas etmeye çalışıyor.

Reuters / Habernas Çeviri