Macaristan: ABD ülkemizi Rusya-Ukrayna savaşına dahil etmeye çalışıyor

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa’nın hâlihazırda Rusya’ya karşı dolaylı bir savaş içerisinde olduğunu ifade etti.

Macaristan: ABD ülkemizi Rusya-Ukrayna savaşına dahil etmeye çalışıyor

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Rusya-Ukrayna savaşının Macaristan’ın kapı eşiğinde gerçekleştiğini vurgulayan ve savaşın yıllarca devam edeceği öngörüsünde bulunan Orban, Macaristan’ın Rusya’yı bir güvenlik tehdidi olarak görmediğini ve bu nedenle de Ukrayna’ya silah sağlama taleplerini reddettiklerini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e en yakın Avrupalı lider olarak görülen Orban, Ukrayna’daki savaşın şiddeti arttıkça Macaristan’a yönelik eleştirilerin de sertleşeceğini söyledi.

Macaristan’ın kendisi aleyhindeki provokasyon, tehdit, hakaret ve şantajlara her zamankinden daha güçlü bir şekilde hazır olması gerektiğini söyleyen Orban, “Artık diplomatik baskı, egemenlik tanımıyor” ifadelerine yer verdi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Macaristan Büyükelçisi David Pressman’ı ülkeye “baskı amacıyla” gönderdiğini ileri süren Orban, Amerikan büyükelçisinin Macarları ne pahasına olursa olsun savaşa dahil etmeye çalıştığını söyledi.