Lübnan'da protestolar şiddetleniyor

Lübnan’da ekonomik kriz ve koronavirüs karantinasına karşı başlayan protestolar şiddet olaylarına dönüştü. Çıkan olaylarda en az 10 kişi yaralanırken, 17 şüpheli de gözaltına alındı.

Lübnan'da protestolar şiddetleniyor

Ülkenin farklı bölgelerinden gelen yüzlerce vatandaş, ekonomik krizin getirdiği işsizlik ve yoksulluk ile COVID-19 karantinasına karşı yaklaşık bir haftadır kuzeydeki Trablusşam kentinde devam eden protestolara destek için toplandı.

Abdülhamid Karami Meydanı'ndaki göstericilerin dağılmasının ardından kentte eylemlerin merkezi haline gelen Nur Meydanı'na yakın hükümet konağına yürüyen bir grup gösterici ile güvenlik güçleri arasında olaylar başladı.

Olaylarda en az 10 kişi yaralandı

Güvenlik güçleri gözyaşartıcı gaz kullanarak göstericilere müdahale ederken, göstericiler de taşlarla karşılık verdi.

Ülkenin resmi haber ajansı NNA'nın haberinde, Trablusşam'daki olaylarda en az 10 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Bu arada başkent Beyrut ve diğer bazı bölgelerde de akşam saatlerinde lastik ve çöp konteynerleri ateşe verilerek yolları trafiğe kapatma eylemleri ile Trablusşam'daki protestoculara destek verildi.

17 şüpheli gözaltına alındı

Lübnan ordusu, Trablusşam kentindeki gösterilerde güvenlik güçlerinin üzerine el bombaları ve molotofkokteyli atan ve çevreye zarar veren 17 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Trablusşam Belediye binasını ateşe veren şüphelilerin de aralarında bulunduğuna işaret edilen açıklamada, olaylara karışan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü aktarıldı.

AA