Libya, Bangladeş’ten 2 bin sağlık personeli alıyor

Abdulhamid Dibeybe başbakanlığındaki Libya Ulusal Birlik Hükümeti (UBH) Sağlık Bakanlığı, onkoloji hastalarının sıkıntı çektiği bir dönemde Bangladeş’ten çeşitli uzmanlık alanlarında 2 bin sağlık personeli ile sözleşme yaptığını açıkladı.

Libya, Bangladeş’ten 2 bin sağlık personeli alıyor

Sağlık Bakanlığı’na gelen medikal malzemelerin dağıtım komitesi başkanı Abdulati Abdusselam yaptığı açıklamada, Bangladeş’ten 2 bin sağlık personeli getirmek için Sağlık Bakanlığı’ndaki sağlık istihdam bürosunun onayının alındığını söyledi.

Abdusselam, ülkenin güneyindeki hastanelere dağıtılan 21 kişilik ilk grubunun ülkeye gelişinden bahsederek, 120 kişiden oluşan 2’inci bir grubun 15 gün içinde ülkeye geleceğini açıkladı.

Şarku’l Avsat’ın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre Abdusselam, Bangladeşli sağlık personelinin sınavlardan geçtikten sonra geldiğine dikkat çekerek, onlarla yapılan sözleşmenin Libya devletinde yürürlükte olan düzenlemelere ve yasalara uygun olduğunu ve bir yıl süren bir sözleşmeyle yenilenebileceğini vurguladı.

Libya’daki sağlık sistemi, ülkenin tanık olduğu savaşlar, siyasi bölünme ve başta kanser hastaları için kemoterapi dozları olmak üzere ekipman ve ilaç kıtlığına yol açan ekonomik kriz dahil olmak üzere birçok nedenden dolayı 2011’de rejimin devrilmesinden bu yana önemli bir düşüş yaşadı.

Mevcut Dibeybe hükümeti, Libya’da tedaviyi yerelleştirmek ve iyileştirmek için bazı çalışmalar yürütsede ciddi eksikler bulunuyor.