Lavrov: Batı çatışmadan besleniyor

Rusya Dışişleri Bakanı, Ukrayna ve Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların tırmanmasının Amerikan eylemlerinin bir sonucu olduğunu belirtti ve şöyle dedi: "Batı'nın Afganistan, Irak, Suriye, Libya, Balkanlar, Ukrayna, Kafkasya, Orta Asya ve Çin Denizi'ndeki meselelerdeki müdahaleleri, yalnızca bu bölgelerdeki durumun kötüleşmesine neden olmuştur."

Lavrov: Batı çatışmadan besleniyor

Sergei Lavrov, "Ukrayna ve Gazze'deki durum, Amerika'nın 'sorunları çözme' iddiasıyla, dünyanın dört bir yanındaki çatışmalara yalnızca katkıda bulunduğunu göstermektedir." ifadesini kullandı.

Lavrov, New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 79. oturumu öncesinde, "Batılı ülkeler başka bir dili anlamıyor" dedi.

Bu üst düzey Rus diplomat, Birleşmiş Milletler'i eleştirerek, bu kuruluşun Batı silahlarının "Kursk" bölgesine saldırıyla ilgili susmayı tercih ettiğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı, Avrupa Birliği ve NATO'nun "efendileri"nin Doğu Avrupa ülkelerine güvenmediğini belirterek, birçok ülkenin Batı'nın güvenilmez olduğunu anladığını ve bu nedenle dolar bağımlılıklarını azaltmaya çalıştıklarını ekledi.