Yemen deniz kuvvetleri ABD savaş gemilerine şimdiye kadarki en büyük saldırıyı düzenledi

Yemenli bir askeri yetkili, ülkenin deniz kuvvetlerinin Kızıldeniz'deki ABD Donanması savaş gemilerine şimdiye kadarki en büyük saldırısını gerçekleştirdiğini ve bunun Filistin ve Lübnan ülkelerine olan sağlam desteğini gösterdiğini söyledi.

Yemen deniz kuvvetleri ABD savaş gemilerine şimdiye kadarki en büyük saldırıyı düzenledi

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Cuma günü yaptığı açıklamada, Yemen ordusunun, İşgalci İsrail'e destek olmak üzere işgal topraklarına doğru ilerleyen üç Amerikan destroyerine yönelik operasyon düzenlediğini belirtti.

Yemen ordusunun deniz, hava savunma ve füze güçlerinin de katıldığı geniş çaplı deniz harekâtının, 23 balistik ve kanatlı füzenin yanı sıra kamikaze insansız hava araçlarıyla gerçekleştirildiğini aktardı.

Seri, operasyonun üç destroyere doğrudan isabet etmesiyle sonuçlandığını vurguladı.

Yemenli üst düzey askeri yetkili, füze saldırısının İşgalci İsrail'e yönelik deniz operasyonları sırasında gerçekleştirilen en büyük saldırı olduğunu ve aynı zamanda Yemen'e yönelik ABD-İngiliz ortak saldırılarına misilleme niteliğinde olduğunu söyledi.

Seri, Yemen silahlı kuvvetlerinin, Gazze Şeridi ve Lübnan'ı savunmak amacıyla ABD destekli İsrail saldırganlığına cesurca karşı koyan Filistinli ve Lübnanlı direniş savaşçılarını desteklemek amacıyla daha nitelikli askeri operasyonlar yürütmeye hazır olduğunu kaydetti.

Ülkesinin ordusunun, Tel Aviv rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurması ve Filistin halkına yönelik insani yardımlara yönelik kısıtlamaları hafifletmesi koşuluyla siynoist rejim karşıtı operasyonlarını sürdüreceğini söyledi.